World Trade Center, reloaded: Cea mai scumpa cladire de birouri din lume

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 12:52
3737 citiri
World Trade Center, reloaded: Cea mai scumpa cladire de birouri din lume

Cunoscuta ca Turnul Libertatii, One World Trade Center, una dintre cladirile care se afla in locul turnurilor gemene distruse in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, a deveni cea mai scumpa cladire de birouri din lume.

Costurile pentru sistemele de securitate, taxele pentru spatiu si materialele de constructie utilizate ridica pretul cladirii la 3,8 miliarde de dolari, scrie WSJ.

Noua valoare a turnului a crescut cu peste 700 de milioane de dolari fata de ultima estimare facuta publica in 2008, cand valoarea constructiei se ridica la 3,1 miliarde de dolari.

One World Trade Center va fi cea mai inalta cladire din SUA, cu o inaltime de circa 540 metri, 105 etaje si o suprafata de 240.000 mp. Constructia cladirii a fost inceputa de Silverstein Properties in aprilie 2006 si preluata de Autoritatea Portuara.

One World Trade Center urmeaza sa fie finalizata in 2013.

WTC depaseste cu mult si cele mai luxoase cladiri din Dubai. Cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa are o valoare totala estimata la 1,5 miliarde de dolari.

Originalul World Trade Center a fost un complex cu sapte cladiri, considerate un punct de reper pentru Ground Zero in New York. Complexul a fost deschis pe 4 aprilie 1973, si a fost distrus in 2001, in timpul atacurilor din 11 septembrie. In locul vechiului WTC vor fi construite alti cinci zgarie-nori noi si un memorial pentru victimele atacurilor.

#One World Trade Center, #cea mai scumpa cladire de birouri, #costuri constructie World Trade Center, #cladiri World Trade Center , #Shopping