Casa Regala Britanica inchiriaza domenii pe perioada Jocurilor Olimpice 2012

Joi, 12 Iulie 2012, ora 19:14
3939 citiri
Casa Regala Britanica inchiriaza domenii pe perioada Jocurilor Olimpice 2012

Regina Elizabeth a II-a, ale carei venituri au scazut din cauza austeritatii bugetare, profita de organizarea Jocurilor Olimpice la Londra, pentru a incerca sa isi umple vistieria, inchiriind - fapt rarisim - resedintele regale, pentru receptii mondene si parcul castelului Windsor, pentru campare.

Comitetul olimpic rus isi va stabili astfel cartierul general pe domeniul palatului Kensington, resedinta londoneza a printului William si a sotiei sale Kate.

Cu aprobarea trezorierului reginei, Sir Alan Reid, locurile de aterizare pentru elicoptere si terenul de joaca care inconjoara palatul vor gazdui standuri dedicate gastronimiei rusesti, un podium pentru animatii si spatii pentru picnic destinate tuturor doritorilor. Seara, aceleasi zone vor fi rezervate pentru receptii private la care pot participa pana la 1.000 de invitati.

Inchirierea parcului Perks Field permite "cresterea veniturilor familiei regale intr-o perioada in care bugetul ei a fost redus", a explicat un purtator de cuvant al Palatului Buckingham, referindu-se la scaderea considerabila din ultimii ani a fondurilor publice acordate familiei regale pentru deplasarile si angajamentele oficiale.

Buckingham Palace refuza sa dezvaluie suma pentru care a fost inchiriat Perks Field, insa, potrivit Daily Telegraph, rusii ar fi platit o garantie de 250.000 de lire sterline (316.000 de euro).

Ei s-au angajat sa respecte acest loc istoric si unic: "Instalatiile temporare si utilizarile lor vor fi de o calitate care va tine cont de caracterul special al locurilor", se afirma in cererea depusa la autoritatile din Chelsea si Kensington.

Casa Regala Britanica inchiriaza si Palatul Saint-James din Londra

O alta solutie pentru umplerea vistieriilor este reprezentata de inchirierea apartamentelor regale din Palatul Saint-James din Londra in scopul organizarii de receptii pentru diverse firme, o premiera in istoria acestui castel construit in stil Tudor in urma cu cinci secole.

Insa, doar firmele care au "legaturi ce pot fi dovedite cu familia regala" vor putea sa rezerve saloanele palatului, precizeaza reprezentantii Palatului Buckingham, fara sa ofere alte detalii.

Potrivit tabloidului Daily Mail, tariful de inchiriere ar putea atinge pragul de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) pe zi.

Pentru pasionatii de sport, Palatul Saint-James are un amplasament ideal, aflandu-se la doar cateva minute de mers pe jos de plaja de volei si la mica distanta de linia de sosire din cursa de maraton, pe celebrul The Mall, bulevardul care duce la Palatul Buckingham.

Windsor Great Park se va transforma in teren de campare

Windsor Great Park, fostul parc privat de calarie al familiei regale, aflat langa castelul medieval Windsor, resedinta reginei, se va transforma in teren de campare. Doritorii trebuie sa achite o taxa de 40 de lire sterline (50 de euro) pe noapte pentru a-si amplasa cortul sau pentru a-si parca rulota in parcul regal.

Adiacent aleii Long Walk, aleea de patru kilometri care duce de la impozanta statuie a regelui George al III-lea la castel, parcul este situat la o distanta de 45 de minute de centrul Londrei, insa la doar cativa kilometri de zona unde vor avea loc probele olimpice de canotaj si caiac-canoe.

Aproape 300 de amplasamente de camping sunt prevazute, ca si toalete si dusuri portabile.

Initiativa acestor proiecte a apartinut Crown Estate, asociatia care administreaza proprietatile casei regale britanice.

#Casa Regala Britanica inchirieri, #inchirieri domenii Marea Britanie, #Regina Elisabeta inchirieri domenii , #Stil de viata