Cele mai scumpe beri din lume

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 12:16
3543 citiri
Cele mai scumpe beri din lume

Pasionatii de bere se pot bucura de niste sortimente deosebite, care au in compozitia lor o serie de ingrediente speciale sau au conditii de fabricare diferite, comparativ cu tipurile de bere obisnuite.

Sapporo's Space Barley

Sase sticle de bere Space Barley produsa de Sapporo costa 110 de dolari, concentratia de alcool fiind de 5,5%. In 2006, oamenii de stiinta japonezi si rusi au testat conditiile de crestere ale orzului in spatiu. Acestia au adus seminte de orz pe Statia Spatiala Internationala si le-au plantat in Modulul Zvezsa Service. Dupa mai multe luni pe orbita, a patra generatie de orz a fost adusa pe Pamant, iar producatorul de bere japonez Sapporo a folosit-o pentru a cre prima bere spatiala din lume.

Crown Ambassador Reserve

Berea Crown Ambassador Reserve este comercializata la pretul de 90 de dolari pentru o sticla de 750 ml. Concentratia de alcool este de 10,2%. Aceasta bere este tinuta timp de 12 luni in butoaie de stejar provenite din Franta, iar apoi este lansata pe piata in sticle de sampanie. Compania australiana Crown propune berea Ambassador ca o alternativa la vin. Producatorul australian a produs de patru ori aceasta bere din 2008, fiecare editie cuprinzand 8.000 de sticle.

Tutankhamun Ale

Tutankhamun Ale este comercializata la pretul de 75 de dolari pentru sticla de 750 ml. In 1990, arheologul Barry Kemp a dezgropat Fabrica de Bere Regala a reginei Nefertiti. Acolo a gasit zece camere cu bere, fiecare din acestea continand urme din stravechea bere egipteana. Cu ajutorul unui microscop special, colegul lui Barry Kemp, Delwen Samuel a analizat resturile de bere dintr-un recipient vechi de 3.250 de ani.

Cercetatorii au colaborat apoi cu producatorul de bere scotian Jim Merrington, care a realizat 1.000 de sticle avand la baza berea din perioada reginei Nefertiti. Prima sticla s-a vandut la un pret de 7.686 de dolari, dar apoi pretul a fost redus la 75 de dolari. Cativa ani mai tarziu, fabrica de bere Merrington s-a inchis.

Brewdog's Sink the Bismarck

Berea Sink the Bismarck produsa de Brewdog are un pret de 80 de dolari pentru sticla de 375 de ml, concentratia de alcool fiind de 41%. Botezata dupa cel mai mare vas de razboi al nazistilor, Sink the Bismark a fost lansata de producatorul Brewdog pentru a concura cu Schorschbrau, fabrica de bere germana care detinea recordul pentru berea cu cea mai mare concentratie de alcool din lume. Berea Sink the Bismarck a batut recordul, stabilind noi repere in acest domeniu.

Aceasta bere este inghetata si distilata de patru ori, are de patru ori mai mult hamei decat berea obisnuita si este de patru ori mai tare. In plus, este si de 40 de ori mai scumpa.

Samuel Adams' Utopias

Aceasta bere este comercializata la pretul de 150 de dolari pe sticla de 700 ml si are o concentratie de alcool de 27%. Este cea mai scumpa bere din lume. Lansata din doi in doi ani, fiecare lot este depozitat in butoaie de sherry, brandy, coniac si bourbon pentru perioade de pana la 18 ani. Fiecare instalatie de fabricare a acestei contine si urme de sirop de artar.

Comercializarea berii Utopias este interzisa in 13 state din cauza legislatiei privind concentratia de alcool pe volum.

Schorschbrau's Schorschbock 57

Berea Schorschbock produsa de Schorschbrau a fost comercializata la un pret de 275 de dolari pe sticla de 330 ml, avand o concentratie de alcool de 57,5%. Lansata in octombrie 2011, Schorschbrau's Schorschbock 57 este berea cu cea mai mare concentratie de alcool din lume. Au fost produse numai 36 de sticle din aceasta bere, fiecare avand un pret de 200 de euro. Cei care au gustat aceasta bere neagra au spus ca are o aroma de fum si nuci, cu urme de stafide si, bineinteles, alcool.

Carlsberg's Jacobsen Vintage

Berea Jacobsen Vintage produsa de Carlsberg are un pret de 400 de dolari pe sticla de 375 ml si o concentratie de alcool de 10,5%. Compania daneza Carlsberg a lansat in 2008 asa numita "trilogie veche", pentru a concura cu piata de lux a vinurilor. Acest vin din orz este maturat in butoaie din stejar in Suedia si Franta timp de sase luni si are gust de vanilie si cacao.

Este vanduta in restaurantele de lux din Copenhaga, iar pama acum au fost fabricate 600 de sticle pe an din 2008 pana in 2010. Fiecare sticla are data de expirare in 2059.

Brewdog's The End of History

Berea The End of History, produsa de Brewdog, are pretul de 765 de dolari pe sticla de 330 ml si o concentratie de alcool de 555. Este a treia bere cu cea mai mare concentratie de alcool din lume si se afla pe locul al doilea in topul celor mai scumpe beri din lume. Berea blonda belgiana este amestecata cu urzici si boabe de ienupar din tinuturile muntoase scotiene, iar apoi este inghetata si distilata de mai multe ori. Exista numai 12 astfel de sticle in intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cele mai scumpe beri, #top beri, #beri scumpe , #Stil de viata