Cristale pentru un Revelion Zen: Ce piatra iti aduce linistea?

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 00:00
3306 citiri
Cristale pentru un Revelion Zen: Ce piatra iti aduce linistea?

Pentru o seara de Revelion "Zen", trebuie sa ai in casa cristalele de Cuart alb, Ametistul, Citrinul si Cuartul roz. Cele patru cristale se potrivesc oricui si imbina iubirea neconditionata cu claritatea mintii, creativitatea, abundenta si prosperitatea, spun specialistii.

In ceea ce priveste aranjarea lor, nu exista limite, singura limita fiind simetria si geometria. Cea mai simpla varianta este cercul, urmata de infinut si triunghi. "Fiecare forma are o vibratie si depinde de fiecare persoana de ce are nevoie", sustine Alexandra Andritoiu, expert cristalo-terapeut.

Mai departe, pentru a-ti gasi echilibrul intre viata profesionala si cea personala, daca esti foarte agitat si ti-ai dori sa le faci in acelasi timp pe toate, specialistii iti recomanda pietrele albastre, precum Lapis-Lazuli, Larimar, Acvamarin sau Calcedonie Albastra. Aceste pietre linistesc si aduc o stare de pace interioara.

Chiar si pentru succes concret in afaceri cristalo-terapeutul iti recomanda piatra albastra Lapis-Lazuli, "numit si Cristalul Dreptatii, deoarece el aduce vibratia adevarului cel mai inalt oriunde".

Ce influenta au cristalele in viata noastra?

Cristalele, din timpuri stravechi, au fost de mare pret atat fizic cat si metaforic. Civilizatiile antice apreciau si foloseau foarte mult cristalel in diferite forme si pentru diferite scopuri.

Primele mentiuni pe care le avem despre cristale apar la civilizatiile maiase, incase si egiptene, apoi venind repede din urma civilizatia chineza care are cele mai lungi tratate scrise vreo data despre influentele jadului asupra corpului, psihicului si emotionalului uman.

Ele ne pot influenta intr-un mod pozitiv sau unul negativ, desi cel negativ se resimte dupa o perioada mult mai lunga fata de cel pozitiv. Cand vorbesc despre influente pozitive sau negative, ma refer la vibratii subtile ce iau forma de stari emotionale sau psihice. Acesta este modul cel mai simplist de a spune ce "ne fac" cristalele, respectiv ca ne influenteaza starile.

Pe parcursul unei perioade mai lungi de timp ele ne pot influenta si corpul fizic, respectiv sa ne sustina in videcarea anumitor afectiuni din corp. Acest lucru se numeste cristalo-terapie, ce a fost recunoscuta ca si forma de terapie alternativa, complementara, acum aproximativ 500 de ani.

Care este explicatia pentru aceasta influenta?

Cristalele functioneaza pe baza legilor rezonantei si a atractiei. Fiecare lucru din aceasta lume are o vibratie, o energie. Majoritatea sunt cuantificabile cu ajutorul aparatelor de masurat frecventele electrice. Datorita compozitiilor chimice si structurilor geometrice pe care sunt aranjate acesti compusi chimici in interiorul cristalelor, si ele au anumite frecvente care rezoneaza cu corpul nostru.

S-a descoperit de mult ca organele din corpul nostru emit frecvente si impulsuri electrice si, dupa multe studii, s-a descoperit si ca anumite cristale rezoneaza cu anumite organe din corp. Asta este explicatia pentru influentele fizice care le au cristale asupra noastra.

Din punct de vedere emotional este un pic mai complicat si mai "subtil". Cred ca ai auzit de Masaru Emoto, cel care a facut studii cu apa si cum putem influenta apa in functie de ce frecventa sau gand ii transmitem.

El a demonstrat ca ceea ce simte un om, gandurile pe care le are intr-un anumit moment fata de apa, influenteaza structura cristalina a apei. Sentimentele negative: furie, gelozie, invidie, si altele distrugeau geometria fulgilor de zapada si sentimentele pozitive: iubire, bucurie sau acceptare creau geometrii diferite perfect simetrice in fulgii de zapada.

Cu aceste experimente el a demonstrat ca si sentimentele si gandurile noastre au frecvente. De aceea cristalele rezoneaza si la nivel mental si emotional. Ele, in mod natural - scoase direct din pamant, au frecvente pozitive; pot fi incarcate pe parcurs si cu alte sentimente/ganduri decat cele din nastere si prin vibratia pe care o au propaga aceste stari.

Cum stim care este cristalul care ni se potriveste?

Se spune "in popor" ca nu omul alege cristalul ci cristalul alege omul. De ce? Pentru ca in mod intuitiv omul se va indrepta spre ce are nevoie, de fapt. Este vocea aceea interioara care ne spune dn cand in cand "n-ai chef de un ceai?" "ti-e sete, bea niste apa!" "sigur trebuie sa faci acum lucrul acesta? N-ai vrea sa mai dormi 10 minute?" si alte intrebari de genul acesta.

Asta se intampla deoarece noi intotdeauna de fapt stim ce este cel mai bine pentru noi, doar ca nu tot timpul ne si ascultam aceasta voce interioara.

Si datorita faptului ca nu ne-o ascultam tot timpul, universul a creat magnifica lege a rezonantei la care cristalele troneaza pe primele locuri in clasament. Primul cristal pe care vei pune mana, de pe o masa plina cu ele, doar pentru simplu fapt ca are o sclipire care iti place, acela este cristalul de care ai nevoie.

Prima poza a unui cristal pe care o vei remarca dintr-o serie de poze cu cristale diferite, acela este cristalul de care ai nevoie. Primul nume de cristal la care te trezesti intrebandu-te "dar ala cum o arata?" acela este cel de care ai nevoie.

Datorita faptului ca ele lucreaza la nivel subtil si vocea noastra interioara este tot una subtila, nu prea iti tipa nicodata in cap nimic, mai mult este o sugestie, ceea ce se intampla este ca, in contact, cele doua energii fac un by-pass mentalului si lasa intuintia sa curga liber.

Ce cristale ne recomandati sa avem in casa in noaptea de Revelion si cum trebuie sa le aranjam?

Ceea ce recomand pentru seara de Revelion sunt cristalele de Cuart alb transparent, numit si cristal de stanca, Ametist, Citrin si Cuart Roz. Ele sunt cele patru cristale care in principiu se potrivesc oricui si care imbina Iubirea Neconditionata (Cuartul Roz), cu Claritatea Mintii (Cristalul de stanca), cu Creativitatea Divina (Ametist) si Abundeta si Prosperiate (Citrin).

In caz ca este o petrecere mai mare si este multa lume, un Lapis Lazuli ar fi bun, pentru o comunicare din inima, iar in cazul in care sunt multi copii in jur, sa fie mai mult Cuart Roz.

Cristalelor le place sa stea in forme geometrice simetrice, deci cum le aranjam tine de cum simtim noi atata timp cat se tine cont de simetrie si geometrie. Eu in general prefer in cerc pentru ca ofera un fel de egalitate intre cristale si o fluiditate ridicata.

Simbolul infinitului este o forma care aduce prosperitate, triunghiul reprezinta Trinitatea, daca punem o lumanare inalta in centru se creaza o piramida si reprezinta o acumulare de energie care apoi sa fie folosita ca ajutor pentru ce dorim sa manifestam in viata noastra. Fiecare forma are o vibratie si depinde de fiecare persoana de ce are nevoie. "Fail-safe" sunt Cercul si Infinitul.

Ce alte tehnici ne recomandati pentru a trece in Noul An cat mai relaxati?

Respirati! Respirati constient! Inspiratie adanca, abdominala, lenta, care ne umple de energie si expiratie aproape la fel de lenta care imprastie energie, forta, vitalitate, in corp.

Desi pare un raspuns foarte simplu, putini dintre noi chiar respiram cum are corpul nostru nevoie. La majoritatea oamenilor este o respiratie superficiala, unde se ridica maxim 1 cm pieptul si gata, maxim 5 secunde inspiratie si expiratie. Un corp sanatos si o minte relaxata au nevoie de oxigen.

Creierul nostru se hraneste cu oxigen, daca nu este oxigenat bine ne doare capul, suntem ametiti, nu mai gandim clar. Cand nu gandim clar, ne prindem singuri in ganduri, probleme si aproape ca nu mai vedem iesirea.

Fara claritate, nu mai putem avea privirea de ansamblu a situatie si nu intelegem de ce se intampla lucrurile asa cum se intampla si care este rostul si rolul nostru in ele. Asa ca, pentru relaxare, pentru detasare de viata cotidiana agitata, eu recomand oamenilor sa respire lent si profund.

Alta tehnica este cea a zambetului interior. Te asezi frumos pe un scaun sau te intinzi in pat si te gandesti la minunatele bucatele din tine care creaza fiinta perfecta care esti si le zambesti. Te uiti cu ochii inchisi in interiorul tau la fiecare organ caruia vrei sa ii multumesti ca te ajuta zi de zi sa functionezi, ii zambesti din inima si iti imaginezi ca il iei in brate.

Exista multe terapii alternative si complementare care pot sa ne ajute sa fim mai relaxati cum ar fi masajul, acupunctura, sauna, baile termale, si care lucreaza dinspre exterior inspre interior, dar adevarata relaxare vine din interior.

Vine cu dorinta de relaxare si prin constientizarea ca merit! Merit sa fiu relaxat dotorita tuturor muncilor pe care le-am depus de-a lungul vremii, merit pentru ma ajuta sa ma mentin sanatos si merit pentru ca sunt!

Mai departe, care sunt cristalele de care avem nevoie pentru a ne relaxa, si a ne gasi echilibrul intre viata profesionala si cea personala?

Echilibrul intre viata profesionala si cea personala depinde de starea noastra de spirit si de predispozitia noastra spre anumite emotii. Este foarte dificil in a face o generalizare la care este mai bun sau care este mai potrivit deoarece fiecare persoana este unica si speciala!

Persoanele agitate de obicei nu gasesc echilibrul pentru se gandesc la mai multe lucruri in acelasi timp si ar dori sa le faca pe toate. Lor le-as recomada o piatra albastra: Lapis-Lazuli, Larimar, Acvamarin, Calcedonie Albastra, etc. Pietrele albastre calmeaza, linistesc si aduc o stare de pace interioara.

Persoanele stresate nu isi gasesc echilibrul pentru ca ori nu vad solutiile problemelor lor, ori considera ca ei sunt singurii care le pot rezolva, si asa isi iau prea multe pe cap. Lor le-as recomanda o piatra verde: Aventurin, Smarald, Crisocola, Calcit verde.

Cristalele verzi aduc compasiunea in viata noastra, atat fata de noi cat si fata de ceilalti; ne ajuta sa intelegem cand este momentul sa ne oprim din tumultul vietii si sa apreciem ce avem in jur; ne readuc aminte ca putem sa avem incredere in ceilalti din jur si ca putem cere ajutorul cand nu mai stim ce sa facem.

Tot lor le-ar recomada si ceva alb sau mov, Cristal de stanca, Ametist, Charoit, Selenit. Acestea sunt cristale care lucreaza in mod subtil dar eficient asupra mentalului si ne ajuta sa ne deschidem noilor posibilitati si oportunitati ce pot aparea.

Exista vreun cristal special pentru "succes"?

Depinde de definitia fiecarei persoane asupra succesului. Eu, personal, prin succes ma refer la efectul actiunilor mele facute din inima si pasiune. Si pentru asta as recomanda Cuartul Roz care ne ajuta sa ne deschidem inima si sa ne lasam sa primim ce avem de primit din jur.

Daca prin succes ne referim la bunurile materiale primite in urma diferitelor actiuni, atunci este vorba de prosperitate sau abundenta si cristalele pentru acestea sunt Citrinul, Carneolul si Calcitul verde.

Daca succesul reprezinta reusita dupa o conferinta, o prezentare in public sau un proces atunci cristalul este Lapis-Lazuli, numit si Cristalul Dreptatii, deoarece el aduce vibratia adevarului cel mai inalt nivel oriunde.

Care este cel mai valoros cristal si ce efecte are el?

Cel mai valoros cristal este Diamantul. Acesta este cel mai valoros strict datorita duritatii si a faptului ca este foarte rar. El deschide mintea si sufletul catre planurile superioare si catre comunicarea cu Divinitatea.

Nu conteaza prea mult ca ii spunem Dumnezeu, Allah, Brahma, Creatorul, Universul sau altcumva. Este vorba de acel loc, acea vibratie de unde vine inspiratia, creativitatea si Iubirea Neconditionata. Este un cristal care nu lucreaza foarte rapid, este subtil si lent, dar foarte eficient.

Pe langa Diamant mai exista cateva cristale care sunt mai rare si la mare pret cum ar fi Turmalinele (care se gasesc in toate culorile), Tanzanitul, Alexandritul, Moldavitul, Iolitul. Aceste cristale in afara de Moldavit au vibratii foarte puternic transformatoare, de aceea banuiesc ca sunt si mai rare, pentru a nu scurcircuita chiar pe toata lumea.

Moldavitul este o sticla de impact, adica este produsul impactului unui meteorit cu un anume zacamant de Fier de pe valea Moldau din fosta CehoSlovacia. Vibratia lui este foarte inalta si conecteaza cu energii foarte diferite fata de cele de pe Pamant.

In mainile noastre mai niciodata nu ajunge un cristal pur scos direct din mina. Mai intai ajunge la niste mineri, apoi la diferite persoane care prelucreaza cristalul, apoi la furnizor, la distribuitor si abia atunci la noi. Reprezinta multe maini, cutii si depozite prin care se plimba cristalul acela.

Cum ziceam mai devreme ca fiecare gand are o vibratie, conteaza mult gandurile pe care le au persoanele care manipuleaza cristalele. Sunt oameni! Au si ei ganduri si griji, si o parte din ele se transfera cristalelor, mai ales daca sunt ganduri, trairi, emotii foarte puternice.

Daca luam in mana un cristal si starea interioara pe care ne-o da este inchisa, in sensul in care ne apuca o durere de cap, simtim un mic nod in gat, simtim o mica gheara pe inima, inseamna ca acel cristal este incarcat negativ.

Ceea ce trebuie sa facem este sa il curatam. Cel mai simplu mod de a curata un cristal este de a-l pune in sare sau apa cu sare. Atentie! Exista anumite cristale care sunt solubile, asa ca ele, doar in sare. Cat le tinem? Cat simtim. Cand lucram cu energii subtile cum sunt cele ale cristalelor, nu functioneaza cu program. Nu exista o reteta anume.

Este vorba de simtire, este vorba de intuitie, de vocea interioara si de incredere. Atat cat simt ca trebuie sa il las, atat este nevoie ca el sa stea in solutie. Fie 15 minute, fie cinci saptamani. Alta metoda de a curata cristalele este cu muzica. Punem niste viori sau un pian la casetofon, il lasam sa ruleze cat e nevoie cu intentia in cap de a curata cristate si gata! Curatenie facuta!

Daca un cristal ne da o stare interioara deschisa, adica brusc respiram mai profund, zambim fara motiv, inseamna ca acel cristal este incarcat pozitiv si ceea ce facem, respectiv ce facem si dupa ce il curatam, este sa vorbim cu el si sa ii spunem ce vrem de la el.

Un cristal neprogramat, cu care nu s-a creat o conexiune este mai mult un obiect de decor foarte frumos, care pe fundal va rula programul de pace cu care s-a nascut. In momentul in care vorbim cu el, el va rula programul inspre ceea ce ne dorim noi.

#cristale Revelion zen, #cristale zen, #cristale liniste, #cristale succes , #Stil de viata