Cum sa revii in forma: Dieta, spa si miscare

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00
2244 citiri
Cum sa revii in forma: Dieta, spa si miscare
Fructe si legume

Luna decembrie lasa urme puternice in organismul si in psihicul nostru. Stresul, petrecerile si mesele copioase din perioada Sarbatorilor se resimt prin kilogramele acumulate si lipsa de energie. Insa toate acestea pot fi evitate prin cateva sedinte la spa, o alimentatie echilibrata si multa miscare.

Dupa ce nu am mai tinut cont de cat si cum mancam, specialistii recomanda sa incepem un regim de detoxifiere pe baza de fructe si legume.

Conform prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare , dieta ar putea incepe cu o zi de post negru, dupa care urmeaza o perioada in care evitam carnea si alimentele grele.

"Persoanele care vor sa slabeasca dupa Sarbatori trebuie sa adopte o dieta cu multe fructe si legume si sa consume cantitati generoase de lichide", spune specialistul.

Dupa o perioada putem introduce in dieta carne usoara, cum ar fi peste, pui sau curcan.

Mult sport

Daca in luna decembrie nu ati mai folosit de abonamentul la sala de fitness, ar fi bine sa-l reactivati cat mai repede. Oricat de corecta ar fi dieta alimentara, nimic nu se compara cu miscarea.

De asemenea, cei obisnuiti sa alerge in aer liber pot face cateva ture de parc in fiecare saptamana, mai ales ca iarna aceasta pare a fi extrem de calduroasa.

Puteti practica sport si in propria locuinta. Nu aveti nevoie decat de o saltea, un CD cu cateva exercitii si multa vointa.

Tratamente spa dupa sarbatori

Spa-urile vin in intampinarea clientilor cu tratamente special concepute pentru cei care vor sa se recupereze dupa sarbatori.

"Luna ianuarie aceasta aduce in spa oaspeti dornici sa isi ofere cateva momente de relaxare si recuperare. Pentru ca este o perioada destul de solicitanta pentru organism, frigul si sporturile de iarna aducand o serie de consecinte, am pregatit cateva oferte speciale pentru revenirea in forma dupa sarbatori", a declarat pentru Business 24 Aniela Minu, marketing & sales director Eden Spa.

Cea mai interesanta dintre aceste oferte este masajul "after sky recovery". Acest tratament este ideal pentru iubitorii sporturilor de iarna, insa are efecte benefice asupra oricarei persoane.

"Masajul terapeutic si saculetii calzi de sare vor detensiona musculatura si vor relaxa articulatiile. Sarea, cu proprietatile ei antiinflamatoare, antireumatice, antialgice, va face minuni oferindu-va relaxarea si efectele terapeutice de care corpul dumneavoastra are nevoie dupa o zi de sport", explica Minu.

Aceasta terapie dureaza 50 min si are un pret redus de 187 lei.

Un alt tratament ideal pentru relaxarea si revigorarea de dupa arbatori este masajul la lumina lumanarii, sau "candle masage".

Se spune ca acesta are virtuti terapeutice pentru corp, minte si spirit, aromele uleiului de masaj si atmosfera creata de lumina lumanarii ducand la o experienta unica.

Aceasta terapie dureaza 50 minute si are un pret de 150 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dieta sarbatori, #cura slabire, #regim slabire, #dieta slabire, #gheorghe Mencinicopschi, #centre spa, #eden spa, #tratamente spa , #Stil de viata