Cum va arata viata in anul 2100?

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 17:30
4433 citiri
Cum va arata viata in anul 2100?
Pamantul in 2100

Populatia va atinge 7 miliarde in acest weekend, cresterea rapida ridicandu-ne semne de intrebare legate de schimbarile pe care le va suferi omenirea in anii care urmeaza.

Cu toate ca cei mai multi dintre noi nu vor mai trai pentru a vedea cu ochii lor, Natiunile Unite ne asigura ca in anul 2100 vor exista aproximativ 10 miliarde de oameni pe Planeta, relateaza BusinessInsider.

Deja ne confruntam cu un grad mare de saracie, foamete, criza a resurselor, urbanizare crescuta si schimbari climaterice. Cum va arata omenirea peste 100 de ani, cand vom fi cu 3 miliarde mai multi?

Pana in 2100, 80% din populatia omenirii va locui in orase

Urbanizarea crescuta va fi una dintre caile principale prin care planeta va putea sustine 10 miliarde de oameni. Vor exista foarte multe orase, sau mega-orase (metropole cu peste 20 de milioane de locuitori).

Posibilii candidati pentru aceste mega-orase sunt: Beijing, Delhi, Jakarta, Mexico City, Sao Paolo si Shanghai.

Vor exista doar cateva sute de limbi

In prezent, in toata lumea se vorbesc peste 7.000 de limbi. Insa cele folosite de cei mai putini oameni vor disparea, in timp ce limbi precum engleza vor deveni cele mai utilizate forme de comunicare din lume.

Oamenii vor deveni mult mai mobili si tarile mai neomogene

O lume tot mai globalizata inseamna ca din ce in ce mai multi oameni trec granitele in cautarea de oportunitati.

Diversitatea va deveni un lucru comun in state in care exista acum o omogenitate etnica, cum ar fi China sau Japonia.

Orasele si statele care nu accepta talente din toata lumea vor ramane in urma din punct de vedere economic.

22% din populatie va fi batrana

Pana in 2100, peste 22% dintre oameni vor avea varste de peste 65 de ani. Cresterea este uriasa comparativ cu procentrul de 7,6% din 2010.

Povara pe umerii tinerilor care vor trebui sa sustina populatia batrana va fi mai mare decat oricand.

Cresterea populatiei va veni din statele in curs de dezvoltare

Populatia Africii va creste de la 1 miliard, in 2010, la 3,6 miliarde, in 2100.

Saltul demografic si geopolitic va fi spectaculos, in conditiile in care deja exista " cinci africani sub-Sahariani pentru fiecare european". Alte regiuni vor resimti cresteri mai lente. Spre exemplu, populatia SUA va creste de la 311 milioane, cat este in prezent, la 478 milioane, in 2100.

Speranta de viata va fi de aproximativ 81 de ani

In prezent, speranta de viata la nivel global este de 68 de ani. Raportul Natiunilor Unite nu ia in calcul posibilitatea cresterii acestui factor pe seama "progreselor din domenii precum inginerie genetica si nanomedicina sau datorita cresterii exponentiale a inteligentei".

De asemenea, nu ia in considerare riscuri precum invazii extraterestre sau pandemii.

Criza alimentara

La nivel global, exista 925 de milioane de oameni care se confrunta cu foametea. O populatie crescuta va inseamna si o crestere a numarului celor care traiesc in saracie. Un alt factor care va face ca o criza alimentara sa afecteze tot mai multi oameni este incalzirea globala.

Nu vom mai avea petrol, gaze naturale sau carbune

Aceste surse limitate de energie vor disparea, mai ales daca ne mentinem rata actuala de consum. Unele estimari sustin ca resursele de petrol vor scadea cu 5% in fiecare an, incepand cu 2040. Gazele naturale vor disparea si mai repede.

Energia regenerabila (cum ar fi cea solara sau eoliana) si hidroenergia vor fi tot mai folosite si vor deveni sursa noastra primara, pana in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#viitor omenire, #numar populatie locuitori, #crestere populatie, #foamete, #criza alimentara , #Stil de viata