Energie pozitiva de Craciun: Principii Feng Shui pentru Sarbatori

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 00:00
3651 citiri
Energie pozitiva de Craciun: Principii Feng Shui pentru Sarbatori

Pentru cei mai multi dintre noi, Craciunul si Sarbatorile de Iarna reprezinta ocazia de a ne relaxa si a ne regasi echilibrul pentru a intampina un Nou An in cea mai buna forma.

Afla cum respectarea principiilor Feng Shui traditional te ajuta sa obtii o atmosfera armonioasa, sa alegi locurile cu energii pozitive si sa folosesti acele energii cu care esti compatibil, pentru a fi sanatos si productiv, in functie de configuratia energetica proprie spatiului nostru.

Feng Shui autentic, traditional, este studierea modului in care timpul si spatiul afecteaza cladirile si, mai departe, pe oamenii care locuiesc sau lucreaza in ele.

"Mai simplu spus, Feng Shui ne arata o cale de a lucra impreuna cu energiile de acasa (sau de la birou) si nu impotriva lor", explica, pentru Business24, Miruna Macavei, Consultant pentru Feng Shui traditional in cadrul FSRC Romania.

Feng Shui - de la principii de bun simt, la sfatul specialistului

Exista astfel principii generale pe care le poti pune in practica si care tin de intuitia si bunul simt, cum ar fi sa pastrezi o atmosfera Yin (odihnitoare, statica) in zonele de odihna si o atmosfera Yang (dinamica, energizanta) in zonele de zi.

Insa un consultant cu experienta te poate ajuta sa cunosti configuratia energetica a casei. "Aceasta este diferita pentru fiecare constructie si poate fi aflata cu ajutorul anului de constructie si al orientarii energetice, masurata la fata locului cu busola Luo Pan", explica Miruna Macavei.

Reechilibrarea prin Feng Shui poate fi sustinuta si cu alte practici, originare fie din Asia (meditatie, tehnici chinezesti de tipul Chi Kung sau Tai Chi Chuan, tehnici indiene cum ar fi Yoga, etc.), fie din zona noastra (rugaciune, post, etc.).

Ce principii de baza trebuie sa respecti, cu ocazia Craciunului

"In apropierea Craciunului, toate locuintele care sunt decorate de sarbatoare primesc 'o infuzie' de energie Yang, schimband echilibrul existent pana atunci", arata Consultantul pentru Feng Shui traditional.

Incaperile vor fi puternic dinamizate prin prezenta bradului plin de lumini, iar decoratiunile stralucitoare, lumanarile si artificiile le vor transforma intr-un punct de atractie si de agitatie al casei.

Este astfel nevoie "sa revii la echilibru stingand luminile in timpul noptii, chiar si pe cele de pe exteriorul casei, daca avem, pentru a avea macar in perioada de odihna parte de energiile Yin (statice) propice pentru relaxare si somn", te sfatuieste Miruna Macavei.

De asemenea, nu trebuie sa uiti de echilibrarea culorilor si formelor, tinand cont de specificul decoratiunilor de iarna, in conditiile in care verdele, rosul si albul sunt culorile cele mai utilizate in aceasta perioada.

"In Feng Shui, culorile (si formele) sunt moduri de manifestare ale energiilor intangibile. Astfel, celor cinci elemente (energii) le sunt asociate anumite culori, rosul fiind legat de elementul foc, albul de elementul metal, iar verdele de elementul lemn", precizeaza specialistul.

Din acest punct de vedere, trebuie observat ca "lemnul este in armonie cu focul, dar cele doua nu 'se impaca' cu metalul (metalul taie lemnul, iar focul topeste metalul), deci vom avea un dezechilibru".

"Solutia este sa aducem si celelalte doua energii, adica "pamantul" prin decoratiuni maro (cuburi decorative, de exemplu, sau cadouri simbolice amplasate sub brad si impachetate in hartie maro/bej cu patrate) si "apa", adica decoratiuni albastre cu forme ondulate.

Astfel, putem favoriza curgerea energiilor intr-un mod armonios si pastra o atmosfera de sarbatoare atat stralucitoare, cat si echilibrata", arata Miruna Macavei.

#decoratiuni Feng Shui, #Craciun Feng Shui, #Sarbatori Feng Shui, #echilibru energii Sarbatori , #Stil de viata