Eugen Birgaoanu, despre cercetare in cautarea linistii profunde

Sambata, 31 Mai 2014, ora 00:00
7373 citiri
Eugen Birgaoanu, despre cercetare in cautarea linistii profunde

Invata sa meditezi, sa-ti linistesti mintea, inainte de a apela la alte modalitati pentru a scapa de stres, te sfatuieste Eugen Birgaoanu, liderul echipei de cercetare stiintifica AIMGROUP din Romania si directorul editurii VIDIA.

Exact asta este tehnica pe care si el o aplica, pentru a se deconecta si, mai mult, se indreapta catre Muntele Athos de cate ori are ocazia.

Inginer electronist de formatie, Eugen Birgaoanu a infiintat un grup de cercetare in anii '80, unde a pus in practica toate cunostintele acumulate pana atunci pentru a realiza "dispozitive avansate pentru terapii alternative".

Viziunea sa este impartasita de tot mai multi oameni care nu-si mai gasesc rezolvarea problemelor in medicina clasica, iar asta tine in picioare proiectul sau de suflet.

"Cand am pornit pe drumul practicii spirituale, am inteles o lege universala fascinanta - orice lucru pe care il faci cu sinceritate si devotiune pentru un bine mai inalt decat starea de bine personala, fara a pierde din vedere totusi o recompensa materiala, conduce la satisfactii nebanuite si neasteptate din toate punctele de vedere, inclusiv pe planul financiar", spune Eugen Birgaoanu, intr-un interviu acordat Business24.

Conduceti un centru de cercetare si o editura prin care promovati "stiintele de frontiera". Ne puteti spune, pe scurt, povestea AIM Group?

Echipa de cercetare AimGroup a inceput sa prinda contur in anii 1980 cand, impreuna cu cativa prieteni apropiati, am decis sa ne orientam cunoasterea pe care o aveam in domeniul electronicii pentru realizarea unor dispozitive avansate pentru terapii alternative.

Totodata, devotamentul nostru pentru practicile spirituale orientale ne-a oferit sansa de a intelege in profunzime legile care guverneaza structura fiintei umane, sanatatea si fenomenul de boala.

Mai departe, intalnirea mea, in 1984, cu parintele Elefterie de la Manastirea Secu, a facut posibila o noua turnura de destin. Incurajarea parintelui de a pune bazele unei echipe de cercetare in slujba binelui umanitatii a reprezentat impulsul decisiv care insufleteste si astazi echipa AIMGroup.

Din 1984 am inceput sa punem bazele primelor dispozitive de trezire a unor capacitati latente din fiinta umana, cu scopul dinamizarii inteligentei native a organismului de a se autovindeca si de a pregati intreaga fiinta pentru accesarea treptelor superioare in evolutia spirituala.

Cum ati evoluat ca brand (AIM Group) din '90 pana acum? Ce stiu romanii despre medicina alternativa in 2014?

In ciuda progresului inregistrat de medicina alopata (clasica), se inregistreaza o acutizare constanta a crizei de sanatate la nivelul intregii lumi. De aceea, oamenii sunt tot mai deschisi si interesati de terapiile alternative si complementare.

Aceasta atitudine este cat se poate de fireasca, pentru ca omul are o inclinatie nativa spre a cauta caile naturale de vindecare si nu pe cele sintetice.

Credem ca prin munca orientata in domeniul sanatatii, dezvoltarii umane si spiritualitatii, atat prin intermediul editurii VIDIA, cat si cu ajutorul echipei de cercetare stiintifica AimGroup, reusim sa producem transformari profunde in intelegerea si viziunea oamenilor asupra bolii si legilor care guverneaza starea de bine.

Adesea, reusim acolo unde medicina alopata este neputincioasa, in primul rand pentru ca le punem oamenilor la dispozitie solutii menite sa trezeasca forta vitala si sa declanseze procese naturale de regenerare si chiar vindecare.

Feedback-ul pe care il primim de la persoanele cu care intram in contact ne aduc multumire sufleteasca, ne motiveaza sa ne dedicam cu si mai mult devotament asupra cercetarii si sa ne perfectionam munca.

Spuneti-ne cate ceva legat de produsele pe care le-ati dezvoltat impreuna cu echipa dumneavoastra. Majoritatea actioneaza intr-un fel sau altul in legatura cu creierul. Chiar putem sa ne controlam creierul astfel incat sa ne usuram viata?

Absolut, transformarea sta in puterea noastra pentru ca dispunem de instrumente complexe si fascinante si pentru ca asa cum ne invata si Biblia, suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

Natura noastra este una divina si din pacate cei mai multi dintre noi uitam acest lucru atunci cand boala s-a instalat.

In orice fiinta exista o scanteie divina, o inteligenta superioara a carei menire este mentinerea starii de normalitate in organism, acea homeostazie despre care vorbesc oamenii de stiinta.

Nu ai cum sa il cauti pe Dumnezeu in afara, daca nu il gasesti mai intai in tine. Regasirea este interioara, iar cand apare acea stare de liniste interioara ea devine un precursor spre realizarea starii de bine, de echilibru.

Dispozitivele noastre sunt construite in acest sens. Valentele lor sunt spirituale, faptul ca ele vindeca este un efect secundar. Toate aparatele stimuleaza organismul si forta vitala in directia catre care ea ar vrea sa se duca in mod natural pentru realizarea starii de bine pe plan mental, emotional si fizic.

Lucrul constient cu gandurile si emotiile pe care le cultivam inseamna disciplina si, deci, efort. Noi nu spunem ca este usor, dar invatam oamenii ca acest lucru este posibil si mai mult decat atat, este vital.

Inainte de a apela la medicamente, operatii, chimioterapie, vaccinuri si alte metode alopate de a bloca simptomele, trebuie intelese in profunzime legile sanatatii si ale bolii. Si odata intelese, fiecare om va sti ca tot ce trebuie sa faca atunci cand dezechilibrul a aparut este sa-si orienteze atentia in interior, sa se linisteasca, sa cultive ganduri bune si sa apeleze la acele solutii holiste, menite sa reaprinda scanteia divina, adica forta vitala.

Priviti activitatea in cadrul AIM Group ca pe dezvoltarea unui business?

Munca de cercetare pe care o facem in cadrul echipei AimGroup (cercetare in domeniul terapiilor alternative, undelor cerebrale, radionicii si parapsihologiei) are ca scop principal producerea de transformari la nivelul intelegerii oamenilor cu privire la ce trebuie sa faca pentru a-si pastra starea de sanatate si ce optiuni alternative au atunci cand boala a aparut.

Pentru realizarea gradata a acestui lucru, eforturile, energia consumata si timpul investit depasesc cu mult motivatia financiara, desi este si aceasta o parte componenta.

Cand am pornit pe drumul practicii spirituale, am inteles o lege universala fascinanta - orice lucru pe care il faci cu sinceritate si devotiune pentru un bine mai inalt decat starea de bine personala, fara a pierde din vedere totusi o recompensa materiala, conduce la satisfactii nebanuite si neasteptate din toate punctele de vedere, inclusiv pe planul financiar.

Care este urmatorul proiect pe care dumneavoastra il aveti in plan?

Lucram in paralel la doua proiecte importante si foarte dragi noua, tot in domeniul terapiilor alternative si dezvoltarii umane.

Unul dintre ele este noul model al dispozitivului pentru stimularea capacitatilor mentale, MIND SYNERGY. Spunem nou pentru ca va arata cu totul diferit de varianta actuala, dimensiuni mai mici, aspect mai elegant, fiabilitate mai mare.

Am gandit noua generatie Mind Synergy astfel incat sa fie compatibila cu rularea simultana (in timpul sedintei de stimulare cerebrala cu ochelarii si castile din dotare) a unor cd-uri cu sugestii pozitive pentru vindecare emotionala, eliberarea rapida de vicii si dependente, imbunatatirea vietii sexuale, realizarea abundentei financiare si alte programe interesante pe diferite frecvente de stimulare cerebrala.

Un alt proiect aflat in desfasurare (si aproape finalizat) este Vital Protect Home, generator de frecventa Schumann (7,83Hz) cu un semnal mai puternic ce va emite sferic 10 m in jur, dispozitivul protejeaza astfel intreaga casa impotriva radiatiilor electromagnetice puternice, revitalizeaza campul energetic din interior, ajuta la imbunatatirea somnului si la o odihna profunda pe timpul noptii si amplifica starea de sanatate a celor care locuiesc in zona.

Spuneati, in una dintre declaratiile dumneavoastra, ca aurul are o multime de efecte benefice. La ce tip de aur va refereati? Este un aur diferit de cel folosit la bijuterii?

Aurul este un remediu universal. In toate traditiile, aurul este considerat cel mai nobil si mai pur metal, toate celelalte metale obtinandu-se din el.

Rezultatele cercetarilor unui mare om de stiinta, Etienne Guille, arata ca secventialitatea bazelor primare din ADN (niste proteine, respectiv, citozina, adenina, tinina si guanina) este cea care creeaza rezonanta organismului cu diverse metale.

Cu alte cuvinte, daca aceste baze vin intr-o anumita ordine, corpul incepe sa produca cupru, daca aleg o alta ordine corpul produce aur s.a.m.d. Dar acestele metale aflate deja in corpul nostru sunt diferite de cele din natura. Ele sunt vii, au o structura spiralata si lanturi lungi ca moleculele organice (oamenii de stiinta afirma ca aceste metale sunt lanturi proteice care simuleaza metalele minerale).

Bio Synergy, bateria bioenergetica pe care o producem, are la baza o solutie de aur coloidal.

Conectata la organismul nostru prin doua bratari (una la mana, cealalta la picior), bateria transmite o informatie foarte fina la nivelul ADN-ului (vibratia aurului monoatomic continut de Bio Synergy), ajutand astfel organismul sa-si produca singur mai mult aur.

Este vorba asadar despre structura vie, organica a aurului din corp, desi sunt binecunoscute si influentele benefice ale aurului, ca metal din care sunt confectionate bijuterii. Dar aceasta este o alta discutie care nu intra momentan in sfera domeniului nostru de cercetare.

Ce recomandari aveti pentru cititorii nostri tensionati, mai mereu stresati, ce sufera de complicatii pe urma acestor stari?

In primul rand, ii sfatuiesc sa invete sa mediteze, de fapt, sa invete sa-si linisteasca mintea.

Efectele benefice ale meditatiei asupra sanatatii mentale, emotionale si fizice sunt deja recunoscute si de oamenii de stiinta. Stresul de fond, tensiunea, gandurile haotice, grijile si zgomotul dialogului interior provoaca boala.

In acest sens, am gandit si creat o tehnologie foarte performanta, unica in Romania, pentru stimularea cerebrala pe diferite frecvente. Principalul efect (si cel mai rapid dintre toate celelalte) este cel de relaxare profunda.

In cateva secunde, intregul corp se detensioneaza, la inceput putand sa apara starea de somnolenta. Are un efect deosebit de eficient asupra creierului, fiind ideal pentru intrarea in starea de meditatie.

Faptul ca imediat dupa inceperea sedintei de stimulare cerebrala, undele cerebrale copiaza frecventa setata in programul ales poate fi observat cu ajutorul unui electroencefalograf.

Ati apelat si dumneavoastra la medicina alternativa pentru a va relaxa in perioadele stresante?

Nu exista niciun lucru din ce recomand oamenilor care-mi cer sfatul pe care eu insami nu-l fac sau nu l-am experimentat deja.

Cum altfel mai alegeti sa va relaxati in weekend-uri si vacante?

Un loc foarte special si drag mie unde s-a pastrat cu adevarat forta crestinismului este Sfantul Munte Athos. Acolo ma simt acasa. Calugarii, prin rugaciunile lor, au sfintit acel loc. Este unul dintre putinele locuri din lume unde poti intalni oameni.

Weekend-urile le petrec impreuna cu sotia mea, alegem natura ori de cate ori vremea ne permite. Ne simtim minunat la munte si in general preferam locurile pline de verdeata.

Imi place sa cant la chitara clasica, sa fac cursuri pentru dezvoltare umana, sa citesc diferite texte cu valente religioase si spirituale (Vietilor sfintilor, de exemplu) si sa meditez.

#Eugen Birgaoanu editura VIDIA, #Eugen Birgaoanu AimGroup, #meditatie relaxare , #Stil de viata