Feng Shui pentru mai multa lumina in casa ta

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
2483 citiri
Feng Shui pentru mai multa lumina in casa ta

Am spus mereu ca atunci cand oferim consultatii Feng Shui amenajarea nu va arata ca o colectie de obiecte si tablouri chinezesti cu rosu si auriu ci, dimpotriva, beneficiarii si cei care vin in vizita vor fi intampinati de un decor modern, armonios si fara urma de "chinezarii".

Principiile Feng Shui se transpun in culoare si forma, nu in anumite statuete, talismane si ideograme pe care trebuie sa le pui prin casa, iar un designer iti poate crea un ambient de bun-gust si plin de energii pozitive urmand sfaturile noastre.

Energizare cu ajutorul culorilor primaverii

Ca sa ne armonizam si cu acest anotimp plin de energie Yang, dinamica, putem face cateva mici schimbari de decor:

- inlocuim perdelele si draperiile cu unele cu materiale mai luminoase (lucioase) si vaporoase, daca este cazul (iarna putem apela la catifea si materiale mai dense, la culori mai mate)

- aducem pete de culoare prin perne decorative, lampi si alte decoratiuni in culori mai aprinse (galben, verde si portocaliu; mai putin rosu, care este o culoare puternica in Feng Shui si este bine sa asteptati sfatul expertilor dupa o vizita la casa si/sau biroul dvs.)

- rearanjam mobilierul pentru a crea mai mult spatiu (acum ar fi un moment bun si de a renunta la anumite piese de mobilier fara functie sau care nu va mai plac!)

Planuri noi la energii noi

Odata cu venirea vremii bune, cresc si orele de lumina, adica energia Yang, a carei expresie extrema este chiar soarele. Acum este momentul sa incepem sa punem in miscare proiectele dragi noua, pentru ca primavara este asociata si elementului lemn care este acea faza a energiei Qi in crestere, creativa si plina de seva. Daca in timpul ierii, asociata elementului lemn, conservarii, ne-am facut planuri si am adunat resurse, acum putem sa le scoatem la lumina si sa beneficiem de energii proaspete.

Primavara din februarie - inceputul anului chinezesc

Din perspectiva Feng Shui, anul chinezesc incepe pe 3, 4 sau chiar 5 februarie, in functie de an, iar aceasta este considerata prima luna de primavara, spre deosebire de noi. Atunci energiile se innoiesc, exista diverse obiceiuri si festivaluri prin care se intampina noul an. In Feng Shui se calculeaza energiile anuale, care se modifica acum, si care pot fi folosite si de noi, la inceputul primaverii "romanesti".

Energii bune anul are

Fiecare an vine cu energia lui care se calculeaza cu formule stabilite de maestrii chinezi de Feng Shui din vechime, conform scolii Stelelor Zburatoare. Anul 2014 are ca energie steaua notata cu numarul 4 care va veni in centrul schemei energetice intocmite pentru fiecare an. In figura alaturata aveti distribuirea energiilor anului curent pentru cele opt zone, plus cea centrala in care apare steaua (energia) 4.

Zone bune si zone de evitat

Daca vorbim de energiile mai putin bune, ne referim la 2, 3 si 5. Cel mai bine ar fi sa evitam zona de est (energia 2 care poate indica boli), zona de sud-est (energia 3 a neintelegerilor) si nord-vest (energia 5 cu diverse probleme pe toate planurile). Pentru energia 2, expertii Feng Shui recomanda fructul exotic lemnos Wu Lou, pe care il gasiti in magazinele cu decoratiuni chinezesti.

Energia negativa 3 de tip lemn poate fi transformata cu ajutorul elementului foc, deci folositi decoratiuni piramidale portocalii (o veioza sau o lumanare). Pentru energia 5 se recomanda sunetul metalului facut de clopoteii de vant (cel mai bine ar fi sa aiba 6 tuburi si un sunet melodios).

Energia 7 din nord-este este considerata de unii maestri ca fiind dificila, de altii ca fiind de ajutor, deci este bine sa urmam calea de mijloc si sa-I dam ceva de facut, adica putem folosi decoratiuni albastre cu forme ondulate (care apartin elementului apa, cea care este nascuta de elementul metal al lui 7). Celalalt "metal", energia 6, indica hotarare si succes in societate, deci zona de vest in care apare o puteti folosi pentru birou sau conceperea de noi planuri.

Prosperitatea este adusa de energia perioadei curente (2004-2024) care este in sud, adica energia 8. Este o zona buna pentru birou dar si pentru o canapea pe care sa stati mai mult pentru a fi influentati de aceasta putere benefica.

Energia soarelui (sau, mai bine zis, a focului, notata cu numarul 9) se afla anul acesta in nord. Nu trebuie sa faceti nimic in aceasta zona, energia 9 va accentua puterea energiilor care se afla aici in configuratia casei dvs., iar aceasta o puteti afla doar cu ajutorul unui expert Feng Shui.

Este un moment bun sa va ascultati si intuitia si sa va armonizati casa in functie de energiile proprii, luand exemplu de la natura care se innoieste.

Spor la reamenajare si la improspatarea spatiului dvs.!

Miruna Macavei

Expert Feng Shui

#principii Feng Shui, #lumina in casa, #Miruna Macavei Feng Shui , #Stil de viata