George Clooney, arestat la un protest in fata ambasadei sudaneze la Washington

Vineri, 16 Martie 2012, ora 20:01
1173 citiri
George Clooney, arestat la un protest in fata ambasadei sudaneze la Washington

Actorul american George Clooney si tatal sau au fost arestati, vineri, la un protest in fata ambasadei Sudanului la Washington impotriva crimelor de razboi comise, potrivit acestuia, de fortele armate sudaneze in sudul tarii, transmit agentiile AP si AFP.

Protestatarii il acuzau presedintele Sudanului, Omar Hassan al-Bashir, de provocarea unei crize umanitare si blocarea intrarii alimentelor si ajutoarelor in Muntii Nuba, aproape de granita tarii cu Sudanul de Sud, potrivit Associated Press.

George Clooney, tatal sau Nick si mai multi activisti si membri ai Camerei Reprezentantilor au fost arestati dupa ce fusesera avertizati de trei ori sa nu treaca de o linie a politiei din fata ambasadei sudaneze. Acestia au fost incatusati si urcati intr-o masina a Serviciilor Secrete americane, potrivit unui jurnalist AFP.

Actorul american a explicat in fata camerelor de luat vederi ca cere guvernului sudanez sa permita comunitatii internationale sa trimita un ajutor umanitar 'inainte ca aceasta sa devina cea mai grava criza umanitara din lume', relateaza AFP.

Intors recent in SUA dintr-o misiune in Kordofanul de Sud, Clooney a declarat marti ca fortele armate sudaneze comit 'crime de razboi' atacand civili in aceasta regiune.

#George Clooney arestat protest, #George Clooney proteste Sudan , #Stil de viata