Lista to-do de weekend

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:00
7886 citiri
Lista to-do de weekend

Te-ai saturat de to do list-uri, de sarcini prioritare, termene limita si dimineti agitate?

Dramuirea timpului e o mare problema, indiferent ca e vorba de timpul petrecut la locul de munca sau de timpul liber. E o adevarata provocare sa gasesti un echilibru intre partea profesionala si cea personala.

Daca esti antreprenor, probabil iti este greu sa te detasezi de afacerea ta si sa dedici suficient timp familiei si altor activitati. Din pacate, pe termen lung, o sa ai de pierdut. Vei ajunge la epuizare si vei aduna sentimente de frustrare. In timp, vei ajunge chiar sa-ti pierzi motivatia si sa dai mai putin randament.

Iti propun un exercitiu de imaginatie: gandeste-te la una din zilele in care ti-ai ordonat prioritatile si totul a mers ca pe roate la birou. Nu-i asa ca ai avut timp pentru familie, relaxare, iar a doua zi te-ai intors mai energic la munca?

Relaxarea in timpul liber este benefica pentru afaceri. Stiu ca nu-ti vine sa crezi, dar o minte odihnita va fi mult mai productiva decat una obosita si chinuita non-stop.

Ce fac eu in timpul liber, asa incat sa fiu mai productiv la munca?

Imi place sa calatoresc, sa petrec timp cu sotia mea, sa acord ceva mai mult timp sanatatii mele, sa citesc si sa imi dedic timp relatiei mele cu Dumnezeu. Asa ca am gasit urmatoarea solutie: lista to-do de weekend. Nu te speria, nu e la fel de rigida precum cea din compania in care poate lucrezi. Cred doar ca aceste cateva lucruri care sunt prioritati pentru mine merita timp si atentie.

Familia. Se spune ca in zadar muncesti pana la epuizare daca seara ajungi la o familie care nu te mai cunoaste. Petrece timp cu sotul/sotia si cu copiii. Generatia tinerilor de astazi amana intemeierea unei familii pe motivul ca nu au timp sa se ocupe de ea. Majoritatea vor ajunge la batranete cu o pensie frumusica, insa fara nimeni alaturi. Familia e importanta, iar momentul in care intri pe usa si-i vezi pe cei dragi intampinandu-te este de nepretuit. Fa-ti timp pentru familie!

Spiritualitatea. Stiu ca este un subiect sensibil, insa poate da sens vietii. Personal, sa merg in fiecare weekend la biserica m-a ajutat enorm. Orice religie ai avea, e important sa dedici timp pentru ceea ce crezi.

Sanatatea. Fa-ti un obicei din a practica un sport. Organismul tau iti va multumi. Daca gasesti sportul care sa trezeasca pasiunea in tine, restul e floare la ureche. Poate e o alergare usoara la apusul soarelui sau o seara intensa la sala de escaladare, ideea e sa nu lasi muschii sa se atrofieze.

Calatoriile. Iubesc sa calatoresc alaturi de sotia mea. De-asta alegem sa plecam in vacante cat se poate de des. Chiar daca nu ai liber de la locul de munca pentru a pleca o intreaga saptamana intr-o locatie exotica, poti opta oricand pentru asa-numitele city-break-uri.

Lectura. Cunosti un om care citeste de la o posta. Are bucuria de a trai in ochi, povesti captivante si o personalitate cel putin interesanta. De aceea e bine sa iti stabilesti un timp zilnic in care sa citesti. Poate sunt 30 de minute, poate sunt doua ore, nu conteaza. Ideea este sa constientizezi faptul ca iti vei face viata mai interesanta odata ce decizi sa intri in lumea cartilor.

Si in final, ia lista to-do de weekend ca pe un ghid al timpului tau liber, nu ca pe un dusman. Timpul iti este ori prieten, ori inamic. Tu ce alegi?

Daca vrei sa afli tehnicile pe care eu le folosesc in afacerea mea si in afacerile clientilor mei pentru a-i ajuta sa obtina libertate financiara si de timp, atunci te astept cu mare drag la Seminarul GRATUIT: "21 de Metode pentru a creste Afacerea ta".

In data de 11 Noiembrie 2014 voi sustine o editie speciala a acestui seminar in Bucuresti.

Clientii imi spun ca este cel mai bun seminar de dezvoltare a afacerilor din Romania. Asa sa fie? Tu decizi!

Lorand (care profita la maxim de timpul liber) Soares Szasz

Lorand Soares Szasz este unul dintre cei mai apreciati traineri, speakeri si antreprenori romani la ora actuala. A fost desemnat de 2 ori consecutiv cel mai bun speaker din Romania la Business Days, este autorul a 2 carti despre afaceri, sute de seminarii si cursuri despre afaceri si vanzari in fiecare luna in intreaga tara.

Este fondatorul a 3 companii de profil: Coaching4you - unde a pregatit zeci de mii de proprietari de afaceri prin cursuri si programe de coaching personalizate, Business Mastery - program prin care a ajutat peste 1.000 de afaceri din Romania sa obtina cresteri masive si sa treaca la urmatorul nivel si Bizz.Club - francize de cluburi de networking antreprenorial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lista to do weekend, #timp liber Lorand Soares Szasz , #Stil de viata