Londra ar putea ramane fara celebrele taxiuri negre. Producatorul, falimentar

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:41
2518 citiri
Londra ar putea ramane fara celebrele taxiuri negre. Producatorul, falimentar

Manganese Bronze, compania care produce celebrele taxiuri negre londoneze, a esuat in obtinerea unei recapitalizari si a intrat in administrare speciala.

Firma britanica a dorit sa obtina capital suplimentar din partea grupului auto chinez Geely, care detine si 20% din actiunile companiei, scrie Mediafax.

Geely a preluat aceasta participatie in 2006, cand cele doua firme au semnat un acord prin care Manganese Bronze s-a aprovizionat cu piese si componente de caroserie din China, automobilele fiind ulterior asamblate in Marea Britanie.

Firma si-a inceput activitatea in 1948 si a produs de atunci peste 100.000 de taxiuri. Acestea au pastrat designul taxiurilor-trasura de la inceputul secolului XX, construite dupa reglementari impuse la acel moment de autoritatile britanice.

Problemele companiei au inceput dupa ce si-a pierdut monopolul, autoritatile permitand folosirea modelul Mercedes Vito in activitatea de taximetrie. Nissan va pregati si el un model de taxi negru.

Manganese nu a mai inregistrat profit din 2007 si a avut o pierdere de aproape 4 milioane de lire sterline in prima jumatate a acestui an, la vanzari de 34 milioane lire.

Actiunile companiei sunt suspendate de la tranzactionare din 12 octombrie, ultima cotatie fiind de 10 pence, care ii confera o valoare de piata de 3 milioane de lire, in scadere cu 69% de la inceputul anului. Acum 5 ani, actiunile Manganese Bronze valorau peste 800 pence (8 lire sterline).

Compania a avut in aceasta vara o mutare reusita de marketing la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde componentele trupei Spice Girls au cantat pe 5 taxiuri negre.

#taxi negru Londra, #producatori taxi negru, #simbol Londra taxi , #Stil de viata