Marea Britanie: Ministrul Finantelor, prins intr-un tren la clasa I, cu bilet de clasa a II-a

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 15:26
1750 citiri
Marea Britanie: Ministrul Finantelor, prins intr-un tren la clasa I, cu bilet de clasa a II-a

Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, a fost obligat sa plateasca un supliment de aproximativ 200 de euro pentru ca s-a asezat intr-un compartiment de clasa intai intr-un tren, desi avea bilet pentru clasa a doua.

George Osborne, care calatorea vineri dupa-amiaza de la Wilmslow la Londra, nu avea un bilet potrivit, deoarece a luat "alt tren decat cel prevazut initial", a declarat un purtator de cuvant al ministrului.

"Cum nu avea rezervare in acest tren, care era aglomerat, a decis sa intre la o clasa superioara, si este evident ca avea intentia sa plateasca si era hotarat sa o faca", a subliniat purtatorul de cuvant, contrazicand marturia unei jurnaliste de la postul ITV, Rachel Townsend, care se afla in trenul respectiv.

"Asistentul ministrului a spus ca nu poate sa plateasca", a povestit pentru ITV Rachel Townsend, care a precizat ca a asistat la scena.

"Controlorul a refuzat sa cedeze si a continuat sa verifice biletele. Mi-a spus mai tarziu ca Obsorne a acceptat sa plateasca 160 de lire sterline (aproximativ 197 de euro) pentru diferenta de clasa", a adaugat ea.

"Niciun moment nu a existat vreun dezacord sau refuz de plata", a insistat compania Virgin Trains, care asigura legatura feroviara.

Imediat ce trenul a plecat din Wilmslow, un asistent al ministrului l-a cautat pe controlor pentru a explica situatia si a plati diferenta de clasa, a declarat un purtator de cuvant din al ministrului.

Acesta a adaugat ca un supliment in valoare totala de 189,50 de lire sterline (233 de euro) a fost platit pentru ministru si asistentul sau.

#ministru Finante bilet tren, #ministru britanic Finante bilet, #incident tren Marea Britanie , #Stil de viata