Masajul Deep Tissue: Inlatura efectele stresului

Sambata, 05 Mai 2012, ora 00:00
3084 citiri
Masajul Deep Tissue: Inlatura efectele stresului

Masajul Deep Tissue este ideal daca programul tau este incarcat si te simti din ce in ce mai obosit. Deep Tissue este, la baza, o terapie medicala speciala care actioneaza in profunzime, inlaturand toate consecintele unui stil de viata caracterizat de stres si tensiune.

Prin acest masaj poti combate starile de amorteala sau oboseala acuta si cronica, luxatiile si entorse, afectiunile cronice ale musculaturii spatelui, gatului, soldului, umerilor, ca si o serie de disfunctii posturale (generate de socuri, accidente, operatii).

Deep Tissue poate fi incercat si ca terapie generala, asemenea masajului de relaxare.

Ceea ce face acest tip de masaj special este faptul ca formele sale complexe imbina principiile masajului suedez cu masajul californian, masajul lomi-lomi, reflexologie sau presopunctura, spun specialistii de la EdenSpa.

O sedinta de masaj Deep Tissue are mai multe etape. Mai intai, terapeutul ia contact cu pacientul si incearca sa creeze un canal de comunicare, construind o relatie de incredere. In urma acestei etape se poate realiza un adevarat istoric al sanatatii pacientului.

Terapeutul iti va explica apoi tehnicile folosite pe durata terapiei, formele de masaj, precum si presiunea pe care acesta o va aplica, mult diferita fata de oricare alt gen de masaj terapeutic.

In masajul Deep Tissue, terapeutul trebuie sa gaseasca modalitatea ideala de a creste presiunea pana la un punct de maxim acceptabil pentru tine si iar presiunea este mentinuta constanta pe durata desfasurarii terapiei.

O abordare corecta si explicatiile generoase ale terapeutului te vor informa continuu asupra procesului terapeutic.

Masajul va fi executat cu presiune medie spre mare, continuandu-se cu manevrele de frictiuni si forme de terapie din pressopunctura. Timpul alocat acestui segment de terapie variaza intre 10 - 20 minute.

Tapotamentul, care consta in lovituri usoare si ritmice, care se aplica sub diferite forme facute cu mainile, este o forma complexa de Deep Tissue.

.

Dupa ce simti ca te-ai relaxat, terapeutul executa manevre cu degetele si policele, pumnii, antebratele si coatele, formele de stretching si gimnastica pasiva in 80% din durata terapiei.

Dupa masarea zonei spatelui, terapeutul se va axa ca si in masajul suedez, zonei inferioare.

Dupa masarea zonei spatelui, terapeutul se raorteaza asupra zonei talpii, executand masajul reflexogen, apoi se extinde asupra intregii musculaturi a membrelor inferioare.

El maseaza apoi bratele prin miscari de netezire si frictiuni.

Masajul zonei cervicale iti confera o relaxare musculara totala. Asupra acestei zone se excuta forme de netezire cu pumnii, palmele, antebratele, precum si frictiuni asupra muschilor trapezului si ai zonei cervicale.

Un masaj usor al scalpului incheie o sesiune intensa de masaj deep tissue, in ideea de a te calma, daca esti incordat si rigid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masaj Deep Tissue, #tehnici relaxare , #Stil de viata