Orient Express a ajuns in Romania: Ce primesc pasagerii de 7.000 de euro?

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 15:11
4681 citiri
Orient Express a ajuns in Romania: Ce primesc pasagerii de 7.000 de euro?

Trenul de lux Orient Express, care circula pe traseul Paris - Istanbul, a intrat in Romania, duminica, la ora 23.00, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din judetul Arad.

Trenul are in componenta 14 vagoane, de dormit, restaurant, bar si salon. O calatorie cu Orient Express, de la Paris la Istanbul, dureaza sase zile, iar un bilet costa aproximativ 7.000 de euro.

Anul acesta, trenul de lux Orient Express tranziteaza Romania in perioada 2 - 10 septembrie.

Un numar de 42 de pasageri din SUA, Anglia, Franta, Belgia si Germania circula anul acesta cu Orient Express. Acestia sunt oameni de afaceri, membri ai unor familii nobiliare si turisti.

Orient Express parcurge o data pe an ruta Paris - Istanbul, readucand in memorie traseul celui mai cunoscut tren european, care pornea, cu peste 125 de ani in urma, de pe peronul Garii de Est din Paris, spre Istanbul.

Orient Express a oprit in Statia CFR Curtici duminica seara, in jurul orei 23.00 si a stationat peste o ora, timp in care s-a facut si controlul de frontiera. Pe durata stationarii in punctul de frontiera, majoritatea calatorilor se aflau in vagoanele-restaurant, unde serveau cina.

In meniul pregatit pentru calatori s-au regasit diverse preparate, printre care Caviar Beluga (410 euro, portia de 50 de grame), Trilogie Royale 75 gr (25 gr, Baeri, 25 gr, Baccari 25gr, Sturion Alb) 230 de euro, somon fume scotian cu hrean (36 de euro), escalop de ficat de rata venetian (36 euro), iar la desert prajitura Tiramisu.

De asemenea, meniul pentru cina include supa de pasare cu trufe negre, rozete de rosii si dovlecei, pilaf de orez cu stafide, branzeturi si dulciuri.

O regula pe care trebuie sa o respecte pasagerii este cea a vestimentatiei, care trebuie sa fie similara cu cea din anii 1920-1930.

Care sunt opririle Orient Express in Romania

Luni dimineata, trenul are programata o oprire la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita Castelul Peles si alte obiective turistice ale orasului.

Trenul va ajunge la Bucuresti luni dupa-amiaza, iar marti, de la ora 9.00, isi va continua calatoria spre Istanbul. Orient Express se va intoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind la Bucuresti la ora 14.00. Apoi, trenul isi va relua calatoria spre Budapesta in data de 9 septembrie, din Bucuresti, avand o oprire turistica de aproximativ cinci ore in Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizeaza in fiecare an, incepand din 2000, calatoria cu acest tren special comandat, pe ruta: Paris - Viena - Budapesta - Sinaia - Bucuresti - Varna - Istanbul - Bucuresti - Sinaia - Budapesta - Viena - Venetia.

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanta lunga pentru pasageri, care a fost initial operata de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internationala de Vagoane de Dormit). Trenul Orient Express a fost pus in circulatie in anul 1883, de britanici.

Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, numele ei a devenit sinonim cu calatoria luxoasa.

Vagoanele din componenta trenului Orient Expres sunt fabricate intre anii 1920 - 1930, fiind inscriptionate cu litere aurii. Restaurarea acestora s-a facut prin imitand fidel garnitura care a circulat la inceputul secolului.

#Orient Expres Romania, #Orient Expres opriri Romania, #traseu Orient Expres, #Orient Expres Sinaia, #Orient Expres Bucuresti , #Stil de viata