Peugeot a creat un pian inspirat de designul autoturismelor sale

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 10:15
2721 citiri
Peugeot a creat un pian inspirat de designul autoturismelor sale

Peugeot Design Lab si producatorul francez de piane Pleyel au realizat un pian futurist, in urma derularii unui proiect de un an si jumatate.

Designul pianului a fost realizat de Peugeot Design Lab, avand linii sport aerodinamice inspirate din automobile si arhitectura, conform reprezentantilor Peugeot, citati de Luxuo.

Corpul pianului si placa de rezonanta sunt fabricate din lemn, un material esential pentru acustica instrumentului. Clapa de inchidere si piciorul pianului au in componenta fibra de carbon, material folosit pe scara larga in designul automobilelor.

Pianul are un singur picior, care imprumuta o serie de caracteristici din designul arhitectural. Capacul de inchidere este inovator, fiind operat cu un sistem de parghii si nu necesita un maner pentru a-l sprijini. Capacul de inchidere poate fi deschis numai cu o mana.

O trasatura care nu s-a mai intalnit pana acum la un pian este mecanismul situat mai jos, la acelasi nivel ca si claviatura, astfel incat de acest lucru beneficiaza atat pianistul, cat si audienta.

Pianistul poate auzi un sunet care se propaga mai rapid si mai precis comparativ cu pianele traditionale, in timp ce spectatorii pot vedea mai bine mainile artistului pe claviatura.

Pianul poate fi achizitionat la un pret de 165.000 de euro si este prezentat la Paris Motor Show. Poate fi comandat prin intermediul Peugeot Design Lab.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pian Peugeot, #pian design Peugeot, #pian futurist, #Peugeot Design Lab , #Stil de viata