Scaderea averii globale va afecta piata bunurilor de lux

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 16:25
1542 citiri
Scaderea averii globale va afecta piata bunurilor de lux

Averea combinata a locuitorilor lumii a scazut in acest an pentru prima oara de la debutul crizei financiare, in 2007 - 2008, printre zonele cele mai afectate aflandu-se Europa, in timp ce China a inregistrat o crestere usoara, anunta un raport realizat de Credit Suisse.

Scaderea averii globale va afecta piata bunurilor de lux, anunta Credit Suisse.

Averea tuturor indivizilor - definita ca active precum venitul, imobilele, economiile si investitiile fara datorii - a scazut cu 5% in dolari americani, pana la 223 trilioane la mijlocul acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, potrivit CPP-Luxury.

Principalul motor al scaderii a fost Europa, unde averea totala a locuitorilor a scazut cu 14% in dolari americani.

Studiul atribuie insa reducerea averii globale recesiunii din mai multe tari, preturilor mai mici ale actiunilor si slabirii pietei imobiliare. In acelasi timp, averea totala din China a crescut cu 3% in dolari americani, fiind tara cu cea mai buna evolutie din acest punct de vedere in 2012, arata studiul Credit Suisse.

Sectorul bunurilor de lux din Europa a avut o evolutie pozitiva, postand cresteri ale vanzarilor in ultimele 12 luni.

Pana in a doua jumatate a anului 2013 va aduce insa o incetinire a vanzarilor bunurilor de lux cu 7% - 8%, cu "un nivel ridicat de incertitudine si fara perspective de accelerare a cresterii pana in a doua parte a anului 2013", arata analiza Credit Suisse.

Un cadru economic slabit in Europa, cresterea taxelor pentru persoanele bogate si reducerea averilor vor afecta piata bunurilor de lux din regiune, evolutie care va fi insa temperata de turistii de pe pietele emergente.

Credit Suisse estimeaza ca piata bunurilor de lux din China, cel mai mare motor al cresterii actuale, va fi afectata de o incetinire a economiei si de reducerea vanzarilor. Aceasta situatie se va estompa odata cu schimbarea conducerii acestei tari.

#avere globala, #scadere avere globala, #vanzari piata bunuri lux, #scadere vanzari bunuri lux , #Stil de viata