Stai prea mult pe scaun, in fiecare zi? Alege un birou reglabil

Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:00
7925 citiri
Stai prea mult pe scaun, in fiecare zi? Alege un birou reglabil

Un birou reglabil ti-ar putea fi de folos in incercarea de a face ceva pentru sanatatea ta. Inchipuie-ti cat de bine ti-ar prinde sa poti sta macar in picioare in momentele cand ai multe de rezolvat si nu te poti dezlipi de laptop.

Nu este bine sa stam in aceeasi pozitie, in sezut, la birou, mai mult de patru ore, sustin specialistii. Chiar si patru ore inseamna mult, spun acestia, care iti recomanda pauze de 10-15 minute la fiecare maxim doua ore de stat in fata calculatorului.

Dincolo de faptul ca vederea iti poate fi afectata din cauza monitorului, statul in aceeasi pozitie este daunator pentru circulatie, pentru coloana vertebrala, pentru tonusul muscular, si nu numai, explica Simona Negrila, Kineteterapeut Spa Senses.

Business24 iti recomanda cateva modele de birouri a caror inaltime o poti regla, cand vrei sa stai in picioare. Ele sunt realizate de Unik Design, si te-ar putea inspira pentru urmatoarea achizitie, fie pentru tine, fie pentru intreaga ta companie.

Foto: Birou reglabil, 379 de euro

Toate sunt actionate electric printr-un buton, cu o baza de ridicare de la 80 pana la 200 de kilograme si capacitate de inaltare pana la 200 de centimetri, in functie de model. Poti, desigur, sa-ti faci si o varianta personalizata.

Foto: Birou reglabil, 413 euro

"In tarile nordice, este obligatorie folosirea unui birou cu inaltime reglabila, pentru persoanele care stau mai mult de patru ore in fata calculatorului.

Pentru ca dorim si noi o schimbare, am reusit sa aducem aceste birouri in Romania. Mai mult ne-am straduit mult sa putem avea cele mai mici preturi din Europa", sustin producatorii, intr-un comunicat remis Business24.

Foto: Birou reglabil, 960 de euro

Cand este contraindicat sa folosesti astfel de birouri?

Un birou cu inaltime reglabila, este, cu siguranta o solutie, dar una care trebuie aplicata mai mult sau mai putin functie de fiecare caz in parte, explica Simona Negrila.

"Pentru o persoana sanatoasa este o alternativa la statul prelungit pe scaunul de la birou, iar cele doua pozitii ar trebui sa alterneze destul de mult pe parcursul unei zile de lucru", completeaza aceasta.

Singurele cazuri in care este contraindicat abuzezi de optiunile oferite de astfel de birouri este in cazul in care ai probleme la coloana vertebrala, in zona inferioara a spatelui sau daca ai probleme legate de staza venoasa, insemnand stagnarea sangelui la nivelul venelor, puncteaza specialistul.

#birouri reglabile, #kinetoterapeut despre birouri reglabile, #pret birou reglabil , #Stil de viata