Stiloul Montblanc cu maiestria lui da Vinci. Trebuie sa-l ai

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 00:00
9468 citiri
Stiloul Montblanc cu maiestria lui da Vinci. Trebuie sa-l ai
Foto: Luxury Insider

Semneaza cele mai importante intelegeri cu un instrument de scris mai mult decat extravagant, o opra de arta lucrata manual de catre maestrii bijutieri de la Montblanc, intocmai dupa schitele lui da Vinci.

Business24 iti recomanda cea mai recenta colectie de stilouri lansata de Montblanc, Great Characters Leonardo Limited Edition, care aduce un omagiu lui Leonardo da Vinci, geniul artei renascentiste.

Pe langa pictor, sculptor si arhitect, aceste personaj a fost si un om de stiinta remarcabil, iar instrumentele de scris Montblanc subliniaza acest lucru prin fiecare detaliu inspirat din inventiile si ideile care inca ne fascineaza la cinci secole de la moartea sa.

Ca o reverenta in fata aeronavelor moderne, capacul si cilindrul stiloului sunt realizate din aluminiu, in timp ce imbinarile platinate sunt reproduceri ale studiilor realizate de Leonardo da Vinci pentru a imbina doua materiale diferite in constructiile sale.

Forma conului face referire la mecanismului de transmisie dubla, concept creat de da Vinci in urma cu 500 de ani si folosit pana in ziua de astazi in industria auto.

La capatul agrafei se afla o rotita zimtata, rosie, asemanatoare cu multe din rotile zimtate folosite de da Vinci in schitele sale.

Foto: Luxury Insider

Penita este realizata din aur si rodinata, scrie Luxury Insider, fiind gravata cu unul dintre cele mai cunoscute desene ale lui Leonardo da Vinci, liliacul. Dupa ce a studiat indeaproape aripile liliacului, da Vinci a reusit sa isi dezvolte propria masina de zbor.

Varful penitei este gravat cu schita sa proprie a unei aripi mecanice.

Foto: Luxury Insider

Colectia, disponibila incepand cu luna noiembrie in marile magazine Montblanc, este alcatuita din 3.000 de stilouri si 3.000 de astfel de pixuri: un stilou costa 3.615 dolari, iar un pix costa 3.225 de dolari, scrie Mallatmillenia.com.

O.D.

#Great Characters Leonardo Limited Edition, #stilou montblanc, #stilou da Vinci , #Stil de viata