Topul oraselor in care merita sa traiesti: Viena pe locul intai. Din nou

Joi, 05 Martie 2015, ora 12:00
2859 citiri
Topul oraselor in care merita sa traiesti: Viena pe locul intai. Din nou
Foto: Biroul de reprezentare al Municipalității Vienei

Viena este orasul cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii din lume pentru a sasea oara consecutiv, conform celui mai recent studiu al companiei de consultanta Mercer.

Bucurestiul se afla in prima jumatate a topului, ocupand locul 110, iar Sofia se claseaza pe locul 115.

In vederea intocmirii acestui clasament au fost analizate 230 de metropole, pe baza a 39 de criterii, explica oficialii Biroului de reprezentare al Municipalitatii Vienei intrun comunicat remis Business24.

Analistii Mercier au luat in considerare factori precum climatul politic, social si economic, factori de protectie a mediului inconjurator, sistemul de sanatate si de invatamant, transportul public, ofertele de petrecere a timpului liber etc.

De altfel primele cinci pozitii raman neschimbate in comparatie cu anul trecut: pe locul al doilea se afla Zurich, urmat de Auckland, Munchen si Vancouver.

Top 10 este si in acest an dominat de tarile europene: Dusseldorf (locul 6), Frankfurt (locul 7), Geneva (locul 8) si Copenhaga (locul 9). Pe locul al 10-lea se claseaza Sydney.

Dintre tarile din Europa Centrala si de Est cel mai bine clasat oras este Praga (locul 68).

Budapesta si Ljubljana se pozitioneaza la egalitate pe locul al 75-lea. Cele mai prost clasate orase din regiune sunt Kiev (locul 176), Tirana (locul 180) si Minsk (locul 189).

Kiev a inregistrat o coborare considerabila in clasament pe fondul instabilitatii politice si al violentelor din Ucraina.

Vancouver (locul 5) este metropola cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii din zona Americii de Nord, Singapore (locul 26) este cel mai bine clasat oras asiatic, iar Dubai (locul 74) cel mai bine clasat oras din zona Orientului Mijlociu si Africii. Montevideo ocupa prima pozitie intre metropolele Americii de Sud.

Si in acest an pe ultima pozitie din clasament se afla orasul Bagdad.

#top orase calitatea vietii, #studiu Mercier calitatea vietii, #orase in care merita sa traiesti, #viena loc intai calitaea vietii , #Stil de viata