Unde locuiesc cei mai bogati oameni ai planetei

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 18:54
6091 citiri
Unde locuiesc cei mai bogati oameni ai planetei

Jumatate din cei mai bogati oameni ai planetei sunt americani, potrivit calculelor facute de un economist al Bancii Mondiale.

Pentru a intra in grupul celor mai bogati 1% dintre locuitorii planetei, o persoana trebuie sa aiba venituri anuale nete de 34.000 dolari, iar studiile arata ca jumatate din cei care castiga aceasta suma locuiesc in SUA, adica 29 de milioane de oameni.

Pe locul doi se afla Germania, unde locuiesc 4 milioane de oameni care castiga peste 34.000 dolari anual. In rest, bogatasii planetei sunt raspanditi in mai multe tari din Europa precum Italia, Franta sau Marea Britanie. De asemenea, un procent mic de persoane cu venituri mari locuieste in America Latina si in Asia.

In schimb, in tarile africane sau in China nu locuiesc oameni bogati, cel putin din punct de vedere statistic. Aceste rezultate se explica prin faptul ca, desi exista o densitate foarte mare a populatiei in aceste zone, nivelul mediu de trai este foarte scazut.

"Este oarecum incorect sa vorbesti despre clasa de mijloc in aceste tari, in conditiile in care acesti oameni s-ar incadra pentru obtinerea de ajutoare sociale in SUA", comenteaza economistul Bancii Mondiale.

Daca in conceptia locuitorilor din tarile dezvoltate, clasa de mijloc inseamna o casa frumoasa, o masina buna, bani pentru pensie si pentru studiile copiilor, adevaratul venit mediu la nivel global este de doar 1,225 dolari pe an. Adica, cei mai saraci 5% dintre americani traiesc mai bine decat doua treimi din populatia globului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bogatii lumii, #unde traiesc bogatii lumii, #cei mai bogati oameni din lume , #Stil de viata