Whisky, intre popularitate si arta. Cum se savureaza?

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 00:00
5627 citiri
Whisky, intre popularitate si arta. Cum se savureaza?
Whiskey-ul merge foarte bine cu un trabuc

Cand bei whisky, trebuie sa tii cont de cateva recomandari, pentru a te bucura cu adevarat de licoarea din pahar. Regula de aur, pe care majoritatea o incalca, este sa nu pui niciodata gheata, deoarece aceasta ii schimba aroma.

Si alegerea paharului este foarte importanta. Acesta trebuie sa fie larg la capat si sa se subtieze usor spre fund, tocmai pentru a face dificila utilizarea ghetii.

Un whisky de calitate se potriveste cu o apa minerala buna, insa bauta separat. Aceasta bautura contine alcool in proportie de 40 - 60%, asa ca nu este indicat consumul exagerat, iar apa va ajuta la reducerea efectului nedorit.

Exista o remarca printre cunoscatori: "whisky-ul se va deschide singur". Acest lucru inseamna ca aroma sa este atat de puternica, incat chiar si o cantitate infima va genera o placere maxima.

Cand cumperi o sticla de whisky, pretul, ca si alte aspecte, va reflecta calitatea pe care o obtii. Cu toate ca exista marci ieftine, acestea nu se vor compara niciodata cu un J&B in editie limitata. Pretul unui whisky de calitate porneste de la 100 de euro si nu are limite.

Cele mai populare marci de whisky la nivel mondial sunt: Johnnie Walker (15 milioane de sticle vandute annual), Ballentine's (6 milioane de sticle), Grant's (5,9 milioane), J&B (4,9 milioane) si Chivas Regal (4,5 milioane).

#whiskey brand pret, #bauturi scumpe, #brand bautura, #alcool pret , #Stil de viata