Cauti un tratament anti-stress? Astazi, va recomandam acvariul

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 00:00
3568 citiri
Cauti un tratament anti-stress? Astazi, va recomandam acvariul

Acvaristica este o pasiune care iti va aduce multa liniste sufleteasca. Considerat de multi specialisti un "tratament" anti-stress, acvariul este un adevarat colt de natura la tine in sufragerie sau in birou.

Tot ce ai nevoie pentru a-ti crea o astfel de oaza chiar la tine in casa este un pic de research sau un specialist de incredere care sa faca toata munca pentru tine. Unele acvarii, precum cele cu apa sarata, necesita mai multa atentie si mai multe informatii, iar o aprofundare a problemei este indicata. Acvariile cu apa dulce sunt, insa, usor de intretinut.

Daca doresti sa incepi un astfel de proiect, atunci ar fi bine sa te documentezi inainte, pentru a sti care tipuri de pesti se impaca si care nu, ce temperaturi necesita fiecare si orice alte cerinte de acest tip.

Principiul de baza pentru orice acvariu este sa arate cat mai aproape de mediul natural al pestilor. Dupa ce ai ales un acvariu de marimea pe care ti-o doresti si cumpararea unor echipamente precum filtrul (intern sau extern), incalzitorul, termometrul si o sursa de lumina, trebuie sa te pregatesti de aducerea pestilor si a plantelor.

Ai nevoie de un substrat pentru a asigura o crestere sanatoasa a plantelor, de un pietris fin si de alte elemente de decor, in functie de cum doresti sa aranjezi acvariul. Tine cont de marimea bazinului si nu il incarca prea mult.

Vei fi tentat sa alegi plante de plastic, pentru ca nu necesita intretinere, dar specialistii in acvaristica sfatuiesc sa folosim plante naturale. Acestea consuma din substantele organice descompuse in bazin, ajuta la oxigenare si sunt mult mai frumoase.

Inainte de a aduce pestii, trebuie sa te asiguri ca toti parametrii chimici sunt potriviti pentru a nu fi nevoiti sa inlocuiti pestii la cateva zile dupa ce ia-ti adus acasa. Acest lucru se poate face foarte simplu prin cumpararea unui kit de teste si compararea cu valorile considerate a fi sigure.

Pentru cei care doresc acvarii de mari dimensiuni pentru spatii comerciale sau birouri, cel mai indicat ar fi sa apeleze la un specialist. Acestia stiu exact cum sa creeze un mediu echilibrat conform dorintelor dumneavoastra, iar multi ofera chiar si servicii de mentenanta.

Tot ce mai ai de facut e sa te relaxezi in fata acvariului si sa nu uiti sa hranesti noii "colegi de apartament".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acvariu, #pasiuni acvaristica, #realizare acvariu, #acvarii marine, #acvarii apa dulce , #Stiri Lifestyle