Afacerea printului Charles de legume si fructe eco a dat faliment

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 11:15
2592 citiri
Afacerea printului Charles de legume si fructe eco a dat faliment
Sursa foto: The Telegraph

Magazinul de legume si fructe organice deschis acum opt ani de printul Charles la Gloucestershire a cazut victima recesiunii - din cauza dificultatilor economice prin care trece Regatul Unit el a fost nevoit sa-l inchida.

Charles a fost nevoit sa puna capat afacerii deoarece magazinul sau nu era in masura sa concureze cu serviciile online de livrare a produselor la domiciliu si cu supermarketurile obisnuite, relateaza Reuters, citand un reprezentant oficial de la resedinta din Londra a printului.

Legumele si fructele comercializate de magazinul The Veg Shed au fost dintotdeauna mai scumpe decat cele din magazinele obisnuite. Costul ridicat al produselor se explica prin faptul ca atat legumele, cat si fructele sunt cultivate in mod ecologic, in cantitati mici si toate operatiunile de ingrijire si de prelucrare sunt manuale.

Costurile ridicate de productie, principala problema a afacerii

O particularitate a The Veg Shed era considerata comertul cu legume si fructe de forme si marimi neobisnuite. Astfel de produse sunt de regula respinse de marile lanturi de supermarketuri, dar printul Charles a insistat asupra faptului ca acestea nu sunt diferite de "verii" lor de forme standard si ca sunt la fel de gustoase si sanatoase.

Si inainte de a fi inchis magazinul printului Charles s-a confruntat cu probleme. Astfel, cu cativa ani in urma, ferma unde erau cultivate fructele si legumele de vanzare a fost transferata pe teritoriul altei gospodarii din cauza costurilor ridicate de intretinere a acesteia.

Inchiderea magazinului printului Charles releva ca nici monarhii nu sunt imuni la dificultatile financiare. Intr-o declaratie, facuta sub rezerva anonimatului, pentru The Daily Mail, un reprezentant al Casei Regale a afirmat ca Charles a fost extrem de suparat ca a trebuit sa inchida magazinul, care s-a dovedit ca nu este viabil financiar, intrucat credea in aceasta afacere.

#afaceri print Charles, #magazin eco print Charles, #afaceri legume fructe eco, #faliment print Charles , #Stiri Lifestyle