Ai luat vreodata teapa pe Internet? In curand, apare "politia cumparaturilor online"

Joi, 16 Martie 2017, ora 22:26
1747 citiri
Ai luat vreodata teapa pe Internet? In curand, apare "politia cumparaturilor online"
Foto: Arhiva Ziare.com

O asociatie care aduna cei mai mari jucatori din comertul online si Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului doresc sa creeze un sistem ce poate fi interpretat drept o politie a cumparaturilor online.

Acest sistem le va permite internautilor sa afle daca site-ul de pe care vor sa cumpere produse este unul de incredere sau risca sa intampine probleme, precum acelea cand produsul primit nu seamana cu ceea ce s-a comandat, arata Pro TV.

Daca site-ul indeplineste mai multe critenii, acesta va avea un insemn, trustmark, un certificat recunoscut la nivel european. Astfel, site-urile care vor sa primeasca certificatul trebuie sa anunte exact stocul si timpul de livrare, sa noteze caracteristicile produsului, sa aiba o sectiune pentru sugestii si reclamatii si conditii de returnare.

"Daca exista o taxa de livrare care tine de numarul de kilometri, sa fie informat ca taxa de livrare este: una fixa si una in functie de distanta pana la client", a sustinut directorul Asociatiei comerciantilor online.

Daca exista plangeri, asociatia care acorda marca ii cere vanzatorului sa rezolve problema. Daca experienta se repeta, vanzatorul poate ramane fara marca.

Trebuie precizat ca acest certificat nu este obligatoriu.

Citeste si Atentie la cumparaturile online! Ce trebuie sa faci ca sa nu iei teapa ...citeste mai departe despre "Ai luat vreodata teapa pe Internet? In curand, apare "politia cumparaturilor online"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#politia cumparaturilor online, #asociatie politie cumparaturilor online , #Stiri Lifestyle