Alex Gavan, alpinistul roman cu misiuni inalte: Everest si Dhaulagiri, fara oxigen suplimentar si serpasi

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 09:15
1174 citiri
Alex Gavan, alpinistul roman cu misiuni inalte: Everest si Dhaulagiri, fara oxigen suplimentar si serpasi

Alpinistul Alex Gavan a avut in aceasta primavara doua tentative de a urca doua varfuri de peste 8000 de metri fara oxigen suplimentar si fara sprijinul serpasilor.

Este vorba de prima ascensiune romaneasca fara oxigen suplimentar a Everestului (8850 de metri) si Dhaulagiri (8167 de metri), se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Expeditia pe Everest a lui Alex Gavan a avut loc in aprilie 2014, aceasta fiind a doua sa incercare de a urca acest munte fara oxigen si fara sprijinul serpasilor, dupa cea din 2009.

Alex Gavan a ajuns in tabara de baza de pe Everest (5.360 de metri) pe data de 15 aprilie si a intrat in programul de aclimatizare.

Pe data de 18 aprilie 2014, in jurul orei 06.00, o avalansa s-a produs la altitudinea de 5.800 de metri, intre tabara de baza si tabara 1, intr-o zona periculoasa, denumita caderea de gheata Kumbu, omorand 16 ghizi serpa, in ceea ce este considerata a fi cea mai mare tragedie din istoria muntelui. La momentul producerii avalansei, Alex ...citeste mai departe despre "Alex Gavan, alpinistul roman cu misiuni inalte: Everest si Dhaulagiri, fara oxigen suplimentar si serpasi" pe Ziare.com

#Alex Gavan alpinist Everest, #Gavan alpinist serpasi oxigen , #Stiri Lifestyle