Andrea Bocelli promoveaza un brand de vin produs de fosti detinuti italieni

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 11:59
1243 citiri
Andrea Bocelli promoveaza un brand de vin produs de fosti detinuti italieni

Folosindu-se de statutul lui de vedeta, Andrea Bocelli va promova un nou sortiment de vin, "Gorgona 2013", produs de fosti detinuti italieni, informeaza contactmusic.com.

Acest vin este produs pe insula Gorgona din apropiere de coastele provinciei italiene Toscana, cu ajutorul fostilor detinuti dintr-o inchisoare locala.

Proiectul a fost creat cu scopul de a oferi unui numar de 50 de fosti prizonieri, care si-au ispasit pedepsele, posibilitatea de a invata o meserie si de a-si gasi ulterior un loc de munca in industria vinurilor.

Pentru a promova noul brand, tenorul Andrea Bocelli a acceptat ca semnatura lui sa apara pe etichetele lipite pe sticlele de vin "Gorgona 2013", potrivit Mediafax.

"Acest proiect include doua dintre pasiunile mele: viticultura, desigur, dar si arhipelagul toscan, un adevarat paradis pe Pamant. Gorgona, cea mai incantatoare dintre insule, cu toate ca a avut mult de suferit in trecut, este demna de astfel de proiecte inovatoare si vizionare, precum acesta, pe care eu il sprijin cu draga inima", a declarat artistul italian.

Vinurile "Gorgona 2013" pot fi pentru moment achizitionate din Italia, Statele Unite, Germania si cateva tari asiatice.

Andrea Bocelli s-a nascut pe 22 septembrie 1958, in Lajatico, intr-o familie de fermieri. La varsta de 6 ani incepe sa ia lectii de pian, flaut si saxofon. Din nefericire copilaria sa a fost marcata de un eveniment nefericit. Nascut cu glaucom grav, artistul orbeste total la doar 12 ani, in urma unui accident survenit in timpul unui meci de fotbal. La scurt timp dupa accident, el castiga prima sa competitie muzicala, Margherita d'Oro in Viareggio, cu melodia "O sole mio".

Bocelli a debutat in cariera la Festivalul San Remo, in 1994

Cariera sa isi are debutul la Festivalul San Remo, in 1994, la sectiunea dedicata debutantilor, unde castiga cu melodia "Calmo della Sera". Imediat dupa festival, Bocelli lanseaza primul sau album, ce poarta titlul melodiei castigatoare.

Recunoasterea internationala vine in 1996, odata cu lansarea melodiei "Con te Partiro", care ulterior va fi rescrisa pentru a fi cantata in duet cu Sarah Brightman si redenumita "Time to Say Goodbye". Albumul intitulat "Romanza", ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau sa o asculte la infinit, a depasit toate recordurile de vanzari.

In 1997 isi face debutul si in opera, interpretand cu succes parti din "Madame Butterfly" si "Tosca".

Desi iubeste muzica, initial Andrea Bocelli s-a pregatit pentru o cariera de avocat. El a obtinut titlul de doctor in avocatura si chiar a lucrat o perioada ca avocat la curtea de justitie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert sustinut, reactiile oamenilor din public l-au convins ca adevarata sa menire este de a incanta si emotiona oamenii prin melodiile pe care le interpreteaza cu atata pasiune.

In 2013, Andrea Bocelli a sustinut un concert extraordinar la Bucuresti, alaturi de soprana Angela Gheorghiu si contratenorul Cezar Ouatu. Angela Gheorghiu si Andrea Bocelli au mai concertat impreuna in 2009, la Colosseumul din Roma, in cadrul unui eveniment caritabil.

#tenor Andrea Bocelli, #Gorgona 2013, #sortimente vin , #Stiri Lifestyle