Ar trebui ca micile sarcini date copilului sa fie recompensate financiar? Ii dam sau nu bani de buzunar?

Duminica, 14 August 2016, ora 08:30
1288 citiri
Ar trebui ca micile sarcini date copilului sa fie recompensate financiar? Ii dam sau nu bani de buzunar?
Foto: Pixabay

Unii parinti isi recompenseaza copiii cu bani pentru micile sarcini pe care le dau acestora in casa, gospodarie.

Cum parerile legate de aceasta practica sunt impartite, am cerut opinia unui psiholog, pentru a afla ce intelege cel mic din acest sistem de recompenese financiare.

Potrivit lui George Chiriacescu, psiholog clinician si psihoterapeut adlerian (www.animaetanimus.ro), conteaza mult la ce varsta se intampla acest lucru si tipul de sarcini pe care copilul le primeste.

"Eu nu recomand folosirea acestei practici la copiii sub varsta pubertatii si, mai ales, nu folosita in tandemul recompensa-pedeapsa", afirma psihologul.

Iar explicatia e simpla, spune el: "copilul poate asocia banii primiti cu atentia, iar atentia primita, in anii formativi, trebuie sa fie altceva decat o suma de bani".

"Daca se produce acest tip de asociere, copilul poate deveni un adult care sa caute castigul material din orice relatie de pe parcursul vietii sau satisfactia afectiva si emotionala ...citeste mai departe despre "Ar trebui ca micile sarcini date copilului sa fie recompensate financiar? Ii dam sau nu bani de buzunar?" pe Ziare.com

#copil bani buzunar, #copil recompensare bani sarcini, #copii bani parinti, #bani copii treaba acasa, #recompende bani copii psiholog, #psiholog George Chiriacescu , #Stiri Lifestyle