ATP interzice zgura albastra promovata de Tiriac, la turneele din 2013

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 09:02
1465 citiri
ATP interzice zgura albastra promovata de Tiriac, la turneele din 2013

ATP a anuntat, sambata, pe site-ul oficial al circuitului, ca la competitiile ATP World Tour din 2013 nu va fi permisa zgura albastra, o idee promovata de fostul tenisman Ion Þiriac si pusa in aplicare in acest an la turneul de la Madrid.

"Dupa o analiza atenta, am decis ca terenurile cu zgura albastra sa nu fie permise anul viitor. Eu cred cu tarie in inovatii si in cautarea unor metode de imbunatatire a acestui sport. Zgura albastra poate a oferit o vizibilitate mai buna la televizor, dar au existat clar probleme in privinta calitatii terenurilor de la Madrid in acest an, ceea ce nu a fost acceptabil pentru un turneu Masters 1000, unul din principalele noastre evenimente din lume. Indiferent de culoare, noi trebuie sa asiguram in primul rand faptul ca terenurile sunt sigure si rezonabile pentru jucatori. Stiu ca Ion Þiriac a fost de asemenea dezamagit de calitatea terenului de la Madrid, in acest an. Ion este un mare sustinator al tenisului de mai multi ani si ii incurajez in continuare ideile, inclusiv testarea zgurii albastre la evenimentele ce nu fac parte din circuitul ATP. Insa acum este clar ca sunt necesare imbunatatiri inainte sa se ia in considerare folosirea la nivel de ATP World Tour", a declarat presedintele ATP, Brad Drewett, la Londra, la o reuniune a conducerii forului.

In 2011, ATP a permis ca la turneul de la Madrid sa se foloseasca zgura albastra doar in 2012, dupa acest turneu fiind programata o evaluare completa.

In luna mai, spaniolul Rafael Nadal a lasat sa se inteleaga, dupa eliminarea de la Madrid in faza optimilor de finala, ca in 2013 in calendarul sau va fi un turneu mai putin, in cazul in care conducerea competitiei va insista sa se joace in continuare pe zgura albastra.

Ion Þiriac, directorul turneului madrilen, obtinuse acceptul ATP ca zgura de pe terenurile de la Madrid sa fie albastra, justificandu-si dorinta prin faptul ca aceasta culoare conferi un confort vizual mai bun spectatorilor.

Aceasta initiativa a fost criticata de majoritatea celor mai buni jucatori din lume, acestia fiind de parere ca terenul era prea alunecos. In plus, jucatorii s-au declarat nemultumiti de faptul ca nu li s-a cerut parerea.

In special Nadal s-a declarat adeptul zgurei traditionale, plangandu-se ca schimbarea de culoare a intervenit cu cateva saptamani inainte de inceperea turneului de la Roland-Garros.

#zgura albastra Ion Tiriac, #ATP interzice zgura albastra , #Stiri Lifestyle