Beyonce a pierdut aproximativ 3,8 milioane de dolari din cauza pirateriei online

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 10:39
1123 citiri
Beyonce a pierdut aproximativ 3,8 milioane de dolari din cauza pirateriei online

Beyonce a pierdut aproximativ 3,8 milioane de dolari din vanzarea noului sau album, produs discografic ce-i poarta numele si care a fost descarcat ilegal de pe internet de peste 240.000 de ori, conform unei analize publicate de site-ul Musicmetric.com.

Vedeta a abordat o strategie inedita de promovare a noului sau album, lansandu-l in exclusivitate pe iTunes la 13 decembrie, fara a anunta nimic in prealabil si fara a-si face publicitate.

Aceasta lansare surprinzatoare a catapultat albumul pe primele locuri ale topurilor muzicale din intreaga lume. In SUA au fost vandute 991.000 de copii in primele 10 zile de la lansare, Beyonce instalandu-se confortabil pe primul loc in clasamentul vanzarilor Billboard 200 timp de doua saptamani consecutiv.

In aceeasi perioada insa, aproximativ 240.000 de fani care nu au dorit sa plateasca suma de 15,99 dolari pentru a descarca de pe iTunes produsul discografic constand in 14 piese noi si 17 videoclipuri, au descarcat acest produs piratat, conform Musicmetric.com. Daca toti acesti fani ar fi cumparat albumul de pe iTunes, Beyonce ar fi fost mai bogata cu 3,8 milioane de dolari. Site-ul nu estimeaza insa, in cadrul analizei sale, cati dintre acesti fani chiar si-ar fi cumparat albumul daca nu ar fi fost disponibil in mod gratuit pe site-urile de file sharing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Beyonce piraterie, #piraterie cantareti , #Stiri Lifestyle