Bijuterii care au apartinut scriitoarei Agatha Christie, scoase la licitatie

Miercuri, 13 August 2014, ora 13:45
1259 citiri
Bijuterii care au apartinut scriitoarei Agatha Christie, scoase la licitatie

Bijuterii care au apartinut scriitoarei Agatha Christie, respectiv o brosa cu diamant din secolul al XIX-lea si un inel de logodna, vor fi scoase la vanzare, pe 8 octombrie, la licitatia casei Bonhams din Londra, informeaza contactmusic.com.

Astfel, la licitatia organizata la Londra, se estimeaza ca brosa va fi vanduta cu 13.600 de dolari, iar inelul de logodna cu 8.500 de dolari, potrivit Mediafax.

Detinatorul obiectelor pretioase a gasit bijuteriile intr-un geamantan inchis pe care l-a cumparat de la un eveniment organizat in curtea casei fostei scriitoare, la care au fost vandute obiecte care au apartinut autoarei. Aceasta a platit 170 de dolari pentru valiza, care i-a fost inmanata fara cheie, descoperind bijuteriile abia in 2010.

Agatha Christie, creatoarea detectivului Hercule Poirot, a murit in 1976. Hercule Poirot apare in 33 de romane si in 51 de nuvele publicate, intre 1920 si 1975, de Agatha Christie.

Agatha Christie a vandut peste un miliard de romane in Marea Britanie si un alt miliard de romane traduse in alte limbi pe plan international. Romanele sale sunt depasite, din punct de vedere al vanzarilor, doar de Biblie si de opera lui William Shakespeare.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, cunoscuta in general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare britanica de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste. A scris si romane de dragoste, sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai putin cunoscute, neavand acelasi succes la public. Operele sale, in principal cele care au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au facut ca Agatha Christie sa fie numita "Regina Crimei", ea fiind considerata drept unul dintre cei mai importanti si inventivi autori ai genului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scriitoarea Agatha Christie, #licitatie bijuterii Agatha Christie , #Stiri Lifestyle