Bob Dylan va primi Legiunea de Onoare din partea Guvernului francez

Marti, 04 Iunie 2013, ora 08:59
1282 citiri
Bob Dylan va primi Legiunea de Onoare din partea Guvernului francez

Cantaretul Bob Dylan va fi distins cu Legiunea de Onoare, cea mai inalta distinctie culturala acordata de Guvernul francez, dupa ce propunerea a fost refuzata initial, din cauza faptului ca artistul a fost consumator de marijuana si s-a opus razboiului din Vietnam, informeaza Reuters.

Cantaretul se va alatura astfel unor nume precum Paul McCartney si Charles Aznavour.

Bob Dylan, pe numele adevarat Robert Allen Zimmerman, nascut pe 24 mai 1941, in Duluth, Minnesota, este cantaret, compozitor si poet, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrari ale lui Dylan dateaza din anii '60, cand acesta a devenit faimos. Multe dintre cantecele sale, precum "Blowin' in the Wind" si "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevarate imnuri anti-razboi si ale miscarilor pentru drepturile civile.

Cu o cariera impresionanta de aproape o jumatate de secol, Bob Dylan este unul dintre putinii artisti al caror palmares include peste 30 albume de studio, 13 albume live, 14 compilatii si 58 de single-uri. Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor, in 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul vremii o colectie impresionanta de premii, care include 11 trofee Grammy.

Printre premiile deosebite se numara si cinci Grammy Hall of Fame, ce onoreaza inregistrarile care au peste 25 de ani vechime si o semnificatie istorica si culturala remarcabila, precum si o distinctie speciala Pulitzer in 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii si culturii americane.

Bob Dylan a concertat la Bucuresti in iunie 2010, in cadrul Never Ending Tour - sirul de reprezentatii neintrerupte ale cantaretului, inceput in iunie 1988.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bob Dylan Legiunea de Onoare, #Bob Dylan premiu Franta, #Bob Dylan guvern francez , #Stiri Lifestyle