Cainii salbaticiti fac victime in randul zimbrilor din Romania

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 08:50
1339 citiri
Cainii salbaticiti fac victime in randul zimbrilor din Romania
Foto: WWF/Matei Minculescu

In urma cu cateva zile, mai multi zimbri din Muntii Tarcu au fost ucisi de cainii salbaticiti din regiunea respectiva. Asta, in contextul in care se fac eforturi mari ca zimbrul, odinioara emblema pentru istoria Romaniei, sa fie resalbaticit in zona. Printre exemplarele omorate si partial mancate de caini se afla si primul primul pui conceput si adus pe lume in libertate, in Banatul montan.

Cum s-a ajuns la o astfel de situatie ne-au spus intr-un interviu Ziare.com Adrian Hagatis, manager de proiect in cadrul WWF, si Laurentiu Burlacu, ofiter de proiect, expert in monitorizarea faunei salbatice, tot din partea WWF.

Doi zimbri ucisi de caini salbaticiti: Printre ei, primul zimbru conceput in Muntii Tarcu

Am aflat si daca aceasta problema este una cu care se confrunta doar Romania si ce specii salbatice mai sunt puse in pericol de haitele de caini.

Zilele trecute, cativa zimbri din Muntii Tarcu au fost ucisi de cainii salbaticiti din zona. Despre cati zimbri e vorba si cum... citeste mai departe despre "Cainii salbaticiti fac victime in randul zimbrilor din Romania - Sunt mii in toata tara. Cine e in pericol Interviu" pe Ziare.com

#zimbri ucisi caini salbatici, #zimbri mancati caini muntii Tarcu, #WWF zimbri atacati caini reactie, #zimbri Armenis, #zimbri Romania , #Stiri Lifestyle