Calatoria in spatiu a miliardarului Richard Branson, difuzata in direct de NBC

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 16:21
1347 citiri
Calatoria in spatiu a miliardarului Richard Branson, difuzata in direct de NBC

Miliardarul britanic Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a anuntat vineri ca postul de televiziune NBC va transmite in direct calatoria sa in spatiu inaugurala la bordul vehiculului spatial Virgin Galactic SpaceShip Two.

Daca totul va functiona corect in timpul testelor prevazute in calendarul ce precede lansarea, Richard Branson si cei doi copii ai sai, Holly, in varsta de 31 de ani, si Sam, in varsta de 28 de ani, ar putea decola spre orbita terestra de la o baza spatiala din New Mexico, in august 2014.

Calatoria lor va fi transmisa in direct de postul NBC, care va inregistra in prelabil si pregatirile care vor fi facute inainte de acest zbor spatial.

"Suntem incantati ca vom colabora cu voi", le-a spus Richard Branson, in varsta de 63 de ani, celor doi prezentatori ai emisiunii matinale "Today" de la NBC, Matt Lauer si Savannah Guthrie.

"Va fi un an incredibil de interesant", a adaugat el.

NBC intentioneaza sa difuzeze un program special in seara de dinaintea lansarii, iar Matt Lauer si Savannah Guthrie vor prezenta lansarea de a doua zi in cadrul unei transmisiuni live care va avea o durata de trei ore.

Miliardarul britanic a dezvaluit faptul ca vehiculul spatial construit de compania sa a depasit deja viteza sunetului in timpul testelor si intentioneaza sa efectueze la inceputul anului viitor un nou test, la limita spatiului.

Richard Branson si copiii lui vor fi primii pasageri ai acelui vehicul spatial care va avea doi piloti si un total de sase pasageri. Numele celorlalti pasageri din zborul inaugural nu au fost deocamdata anuntate.

Aproape 700 de persoane, inclusiv actorul Leonardo DiCaprio si astrofizicianul Stephen Hawking, au semnat contracte individuale pentru zborurile spatiale ce vor fi operate de grupul Virgin Galactic. Un bilet pentru o astfel de calatorie spatiala va costa pana la 250.000 de dolari.

Calatoriile spatiale reprezinta cea mai recenta dintre pasiunile lui Richard Branson, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din lume, al carui grup cuprinde afaceri diverse, de la companii aeriene la telefonie mobila. Miliardarul britanic a incercat in trecut sa zboare in jurul lumii intr-un balon alimentat cu aer cald si sa traverseze Oceanul Atlantic la bordul unei barci cu motor.

Richard Branson are o avere estimata la 4,6 miliarde de dolari si ocupa locul al saselea in topul celor mai bogati britanici, potrivit revistei Forbes.

#Branson calatorie in spatiu, #Richard Branson vacanta, #Richard Branson calatorie spatiu , #Stiri Lifestyle