Calul Reginei Elisabeta a II-a, testat pozitiv la un test doping

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 10:40
1313 citiri
Calul Reginei Elisabeta a II-a, testat pozitiv la un test doping

Cel mai premiat cal al Reginei Elisabeta a II-a, Estimate, a fost testat pozitiv cu morfina la un test antidoping, dupa ce se presupune ca a fost hranit cu mancare contaminata, informeaza The Times of India.

Iapa de rasa irlandeza in varsta de cinci ani, care a castigat cursa Gold Cup de la Royal Ascot anul trecut, i-a adus Reginei Marii Britanii 155.960 de lire sterline (196.994 de euro) in premii, potrivit Mediafax.

Calul antrenat de Sir Michael Stoute a ajutat-o pe Regina sa devina primul monarh la domnie care a castigat cursa de patru kilometri de la Royal Ascot.

Dupa confirmarea rezultatului pozitiv, un producator din Northamptonshire, Dodson and Horrell, care detine mandat regal din 1985, a anuntat ca mancarea s-ar putea sa fi fost contaminata.

Toata mancarea din stoc numita Alfalfa Oil Plus a fost distrusa.

Palatul Buckingham a anuntat ca Regina a fost informata despre aceasta situatie.

"Pe 17 iulie, Autoritatea Hipica Britanica (BHA) a anuntat ca mai multe probe testate dupa mai multe curse, au relevat prezenta morfinei, substanta care este interzisa in ziua curselor. Cinci cai, aflati sub pregatirea mai multor antrenori, au fost afectati. Pot sa confirm ca unul dintre cai este Estimate, animalul pregatit de Sir Michael Stoute si detinut de Regina. Indicatiile initiale arata ca testul a iesit pozitiv dupa ce iapa a mancat hrana contaminata. Sir Michael lucreaza indeaprope cu firma producatoare pentru a descoperi cum mancarea a fost contaminata inainte ca aceasta sa ajunga la grajduri", a declarat John Warren, un angajat al Reginei.

BHA a precizat, intr-un comunicat, ca "dupa ce toate etapele vor fi terminate, cazurile vor fi inaintate unei comisii disciplinare care va decide daca este nevoie sa fie dictate sanctiuni. Acestea pot duce pana la descalificarea cailor din cursele respective".

Daca testul pozitiv va fi confirmat de BHA, Estimate va fi descalificata din cursa de anul acesta de la Gold Cup, iar premiul de 80.625 de lire sterline (101.838 de euro) va fi retras in mod automat.

#cal Regina Elisabeta, #test cal Regina Elisabeta, #test antidoping cal , #Stiri Lifestyle