Carlos Sacalul, condamnat la inchisoare pe viata

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 11:05
1253 citiri
Carlos Sacalul, condamnat la inchisoare pe viata

Ilich Ramirez Sanchez, cunoscut in intreaga lume drept "Carlos Sacalul", a fost condamnat joi seara la inchisoare pe viata, cu 18 ani de siguranta, de catre un tribunal din Paris specializat in cazuri de terorism care l-a gasit vinovat de patru atentate soldate cu 11 morti si 150 de raniti ce au avut loc in urma cu 30 de ani.

Avocata sa, Isabelle Coutant-Peyre, care ii este sotie, a anuntat ca va face recurs, calificand verdictul ca "scandalos". Procesul lui Carlos a durat sase saptamani.

Monologul sau, dinainte de inchiderea dezbaterilor, s-a intins pe o durata de cinci ore, iar curtea a deliberat alte patru ore. In discursul sau, el a amestecat considerente geopolitice si personale, amintirea tatalui si cea a dictatorului roman Nicolae Ceausescu, a analizat fraza cu fraza pledoariile avocatilor partilor civile si ai celor doi avocati generali. Carlos si-a incheiat peroratia plangand la lectura unui document prezentat ca "testamentul lui Muammar Gaddafi", un "om care a facut mai mult decat toti revolutionarii ca noi din lumea intreaga".

Aceasta figura a terorismului international a fost acuzat ca a organizat o serie de atentate pentru a obtine eliberarea sotiei sale de al acea data, germana Magdalena Kopp, si a elvetianului Bruno Breguet, amandoi membri ai gruparii sale teroriste, arestati la Paris in februarie 1982.

La 29 martie 1982, o bomba a explodat intr-un tren pe linia Paris-Toulouse. La 22 aprilie 1982, o masina capcana a sarit in aer in fata sediului publicatiei Al Watan Al Arabi din Paris. Celelalte doua atentate au fost comise la 31 decembrie 1983 intr-o gara din Marsilia si intr-un TGV pe linia Marsilia-Paris.

Carlos a petrecut 17 ani in inchisoarea La Sante din Paris, dupa ce a fost condamnat la recluziune pe viata in 1997 pentru uciderea a doi ofiteri de securitate francezi si a unui informator libanez, in capitala Frantei, in 1975.

#Csarlos Sacalul acuzatii terorism, #pedeapsa inchisoare pe viata , #Stiri Lifestyle