Castelul Corvinilor, folosit abuziv intr-o reclama pentru o loterie din Canada

Marti, 05 August 2014, ora 13:20
1414 citiri
Castelul Corvinilor, folosit abuziv intr-o reclama pentru o loterie din Canada

Juristii Primariei Hunedoara careia ii apartine Muzeul Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania, cauta o solutie pentru a obliga o loterie din Canada sa scoata dintr-o reclama fotografia Castelului, cu o eticheta de 5 dolari agatata pe un turn.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania, apare intr-o fotografie ce se vrea a fi o reclama la o loterie din Ontario, Canada, cu o eticheta de 5 dolari canadieni agatata pe unul dintre turnuri, care incearca sa convinga oamenii sa cumpere biletele de loterie de 5 dolari canadieni si sugereaza ca daca vor fi castigatori vor putea cumpara un castel, potrivit Mediafax.

"Castelul Corvinilor este marca inregistrata atat vizual, pentru ca sa nu poata fi folosit in reclame sau de catre diverse persoane care ar vrea sa vanda tot felul de suveniruri cu fotografia, cat si ca marca pentru ca altcineva sa nu poata numi astfel un alt edificiu. Dupa ce am primit fotografia din Canada am anuntat Departamentul Juridic pentru a gasi o solutie pentru a-i obliga sa renunte la reclama", a declarat administratorul Castelului Corvinilor, Dan Bera.

Juristii vor incerca sa vada daca legea permite actionarea in judecata pentru obtinerea de despagubiri pentru folosirea fotografiei cu Castelul Corvinilor intr-o reclama.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de curand pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor intre primele cinci destinatii de vacanta din Romania, in baza voturilor primite din partea turistilor care l-au vizitat. Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus in topul palatelor de poveste, intr-un clasament alcatuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a gazduit mai multe productii cinematografice (filme artistice, documentare si clipuri publicitare), intre care si pelicula "Ghost Rider 2", cu Nicolas Cage in rolul principal.

De la an la an, tot mai multi turisti viziteaza Castelul Corvinilor din Hunedoara, numai in 2013 monumentul istoric fiind vizitat de aproximativ 300.000 de turisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Castelul Corvinilor, #reclam loterie Canada, #monumente arhitectura gotica Romania , #Stiri Lifestyle