Cat costa un catel din parinti premiati si de ce se vinde in tara de 10-20 de ori mai ieftin

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 15:33
1229 citiri
Cat costa un catel din parinti premiati si de ce se vinde in tara de 10-20 de ori mai ieftin
Foto: FCI - Federation Cynologique Internationale/Facebook

Peste 100 de romani merg in fiecare an cu cainii la expozitii in afara tarii, dar desi in strainatate puii proveniti din parinti premiati international costa si 10.000 euro, in Romania se vand de 10-20 de ori mai ieftin, din cauza puterii scazute de cumparare, spune arbitrul chinolog Anca Giura.

"In fiecare dintre ultimii ani, mai mult de 100 de romani merg cu cainii la expozitii internationale. Numarul lor a crescut in ultimii ani, pentru ca in Romania apar tot mai multi caini de valoare", a declarat agentiei Mediafax Anca Giura, arbitru international al FCI (Federatia Chinologica Internationala).

Ea spune ca doar la campionatul mondial si cel european, care au loc o data pe an, participa cateva zeci de animale din Romania. Restul merg la expozitii din tarile din zona, dar si la concursuri internationale din Franta, Belgia sau Germania.

"Proprietarii care merg cu acesti caini la concursuri nu au niciun beneficiu, ci o fac pur si simplu din pasiune. Isi platesc singuri... citeste mai departe despre "Cat costa un catel din parinti premiati si de ce se vinde in tara de 10-20 mai ieftin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pui de rasa Romania, #pret catel rasa, #pret catel rasa strainatate , #Stiri Lifestyle