Ce sa faci pentru un ten perfect?

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 17:49
3250 citiri
Ce sa faci pentru un ten perfect?

Fiecare dintre noi isi doreste sa aiba un ten perfect, care sa fie lipsit de imperfectiuni, dar in functie de cat de buna a fost mama natura cu noi acest lucru poate fi mai usor sau mai greu de obtinut. In acest articol ne vom indrepta atentia spre cei mai putin norocosi care au mostenit un ten putin mai greu de ingrijit. In aceasta categorie intra cei cu tenul gras, uscat si mixt (ultimul este o combinatie intre primele doua).

Este bine de stiut faptul ca fiecare tip de ten necesita o ingrijire speciala, iar asta inseamna ca trebuie sa iti dai seama inca de la inceput tu din care categorie faci parte (nu este foarte greu acest lucru, o sa vezi). Tenul gras este acela care are un risc ridicat de aparitie a cosurilor si a punctelor negre, iar aspectul acestuia este unul uleios (lucru care se observa in special atunci cand stam direct intr-o lumina puternica). Cel uscat se afla la cealalta extrema, fiind foarte uscat si usor iritabil. Acesta ofera un risc mai ridicat de aparitie a ridurilor. Tenul mixt, dupa cum ii spune si numele, este o combinatie intre cele doua.

Care sunt produsele cele mai indicate atunci cand vrem sa avem un ten perfect?

Avem destul de multe solutii la indemana pentru obtinerea unui ten frumos, iar asta poate fi privit atat ca un lucru bun, dar si ca un lucru rau. Deoarece avem foarte multa diversitate ne este foarte greu sa ne dam seama spre care produs mai exact merita sa ne indreptam atentia - sa nu mai spunem ca unele au o compozitie care nu este deloc naturala si care ne poate pune in pericol sanatatea prin producerea de iritatii si reactii adverse destul de urate, mai ales daca suferim de anumite alergii.

Cel mai bine este sa optam pentru cremele la baza carora se afla ingrediente 100% naturale, in special fiind vorba de extracte din fructe naturale. Aici putem da ca exemplu crema Goji Cream, care este foarte buna si accesibila ca pret - vezi ce pret are daca te-am facut curioasa. Dupa cum ii spune si numele, suntem in fata unui produs care are ca ingredient principal extractul de fructe Goji, care are niste puternice proprietati de indepartare a ridurilor si de prevenire a aparitiei lor. Aceste fructe sunt capabile sa refaca colagenul pielii, iar efectul lor antioxidant face din ele o excelenta solutie impotriva imbatranirii tenului.

Daca nu iti surade foarte mult ideea de a apela la un anumit produs pentru a-ti atinge scopurile, atunci poti chiar tu sa iti faci propria masca de fata care sa contina fructele Goji. Avem mai multe variatii la dispozitie, in functie de care sunt celelalte ingrediente care vor mai face parte din solutie, iar aici putem da ca exemplu masca de fata care pe langa Goji mai contine miere (cea care o face sa fie omogena si ii ofera proprietati hidratante si antiseptice) si argila. Mai putem adauga pe lista cele care contin fructele Goji in combinatie cu faina si iaurt.

Un element esential, de care trebuie neaparat sa tii cont, este legat de curatarea pielii folosind un produs bland si care sa nu ne irite pielea fetei - asta trebuie facut de fiecare data inainte de aplica anumite creme ori masti de fata, astfel incat efectul sa fie unul si mai puternic.

Cum ne poate ajuta alimentatia in obtinerea unui ten cu aspect ingrijit?

Multe femei nu stiu asta, si anume ca alimentatia pe care o avem poate juca un rol important in a avea sau nu un ten perfect. Asadar iata un motiv in plus pentru a acorda o atentie maxima acestui aspect. Alimentatia va veni in completarea cremelor si solutiilor amintite anterior, fiind necesara pentru a "lovi" de pe toate fronturile si a avea siguranta ca ne vom atinge garantat obiectivul propus, si anume acela de a fi niste persoane mai atragatoare si cu un aspect mai tanar, cu ten lipsit de riduri.

Care sunt alimentele pe care trebuie sa le introducem in dieta noastra? In principal cele bogate in vitamina C, precum sunt fructele de padure sau citricele. Acestea vor ajuta pielea sa se mentina tanara, prin oferirea de elasticitate si stimularea construirii fibrelor de colagen.

Alimentele bogate in antioxidanti ne pot ajuta si ele foarte mult, iar aici putem vorbi despre ceaiul verde, care pe langa antioxidanti mai aduce si alte substante nutritive esentiale. Prin faptul ca ne ajuta sa luptam cu radicalii liberi, ceaiul verde protejeaza pielea de efectele razelor soarelui, iar pe perioada verii este foarte important acest lucru.

Fructele Goji, despre care am vorbit deja, sunt de asemenea foarte importante, nu doar folosite sub forma de masca de fata. Tot pentru mentinerea tenului tanar si sanatos este bine sa mancam cereale integrale, lactate (care sunt bogate in proteine), peste (si in general orice alt produs bogat in Omega 3), miere, capsuni, zmeura, ardei, cartofi, migdale si asa mai departe. Lista este una foarte lunga si este imposibil sa cuprindem intr-un singur articol toate optiunile pe care le avem la dispozitie.

#solutii ingrijire ten, #solutii ten perfect , #Stiri Lifestyle