Cea mai inalta cladire turn din lume va fi construita in China

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 08:34
2443 citiri
Cea mai inalta cladire turn din lume va fi construita in China

Dezvoltatorul chinez Broad Sustainable Building intentioneaza sa inceapa construirea celui mai inalt zgarie-nori din lume inca din anul acesta. Inceperea lucrarilor este programata pentru luna noiembrie, relateaza Reuters.

Inaltimea cladirii turn Sky City va fi de 220 de etaje (838 m) cu 10 m mai mult decat Burj Khalifa din Dubai (828 m).

Cu aceasta ocazie, dezvoltatorul si-a propus sa stabileasca inca un record mondial in ceea ce priveste darea in exploatare a cladirii. Astfel, acesta intentioneaza sa construiasca imobilul in sase luni, cu ajutorul unei tehnologii speciale de constructie. Prin intermediul acestei tehnologii, compania mentionata a ridicat deja un hotel de 15 etaje numai in sase zile.

Cladirea turn va fi ridicata in orasul Changsha, capitala provinciei Hunan. Lucrarile de constructie vor avea un ritm de cinci etaje pe zi.

Suprafata totala a cladirii va fi de circa 1 milion de kilometri patrati. La ridicarea acestui imobil gigant urmeaza sa fie utilizate mai mult de 200 tone de otel. Potrivit proiectului, cladirea este prevazuta cu 104 lifturi.

Mai mult, constructorul sustine ca Sky City ar putea rezista chiar si la un cutremur de 9 grade.

In 2015, anuntat anterior presa de la Seul, in capitala Coreii de Sud ar urma sa fie deschis Digital Media City Landmark, a doua cladire turn cea mai mare din lume.

#cea mai inalta cladire din lume, #Sky City cladire turn , #Stiri Lifestyle