Cea mai mare statuie ecvestra din Romania - "Calul Titanilor", expusa in Bucuresti

Joi, 15 August 2013, ora 08:35
4227 citiri
Cea mai mare statuie ecvestra din Romania - "Calul Titanilor", expusa in Bucuresti

Cea mai mare statuie ecvestra din Romania - "Calul Titanilor", realizata de tanara sculptorita in fier Misha Diaconu, a fost expusa in Parcul Titan din Bucuresti.

"Din punct de vedere compozitional, am considerat ca este mai bine sa aiba mai multa monumentalitate. Avand in vedere ca este o structura de peste sapte metri, m-am orientat spre o compozitie verticala", a declarat sculptorita.

Lucrarea, care are peste 1.600 de kilograme de fier si o inaltime de 7,50 metri, a fost creata folosind tehnica Repoussage, iar Misha Diaconu a lucrat timp de doi ani la realizarea ei.

Statuia a inaugurat Tabara de Creatie "Sculptura mileniului 3 - Eco-Music-Art" si va fi expusa pe toata durata acesteia, pana pe 31 august.

Sculptorii Bogdan Hojbota, Misha Diaconu, Carmen Tepsan, Corneliu Tache, Mara Breza si Titi Ceara vor crea lucrari in cadrul taberei, iar la final cele sase lucrari in marmura, lemn si otel vor ramane in Parcul Titan.

Misha Diaconu a avut prima expozitie personala la Imbold, Galeria - "Materie si spirit" (ianuarie 2013) si a continuat recent cu cea de-a doua expozitie personala, "Orchestra inimilor sfaramate", la Palatul Mogosoaia.

Unul dintre cei mai promitatori sculptori romani in metal, Misha Diaconu este cel mai adesea asociata cu sculpturi amplasate in spatii neconventionale din Bucuresti, spatii expuse de obicei unui trafic intens: "Violoncel", expus permanent la Muzeul de Arta Vizuala, Galati, "Arlechinul", expus in Piata Romana (Idelier) in perioada 2010-2011, numeroase sculpturi si instalatii permanente - Atelierul de Productie, Bucuresti (2011-prezent).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#statuie Titan, #statuie parc Titan, #statuie ecvestra parc Titan , #Stiri Lifestyle