Cel mai batran om din lume a murit la 116 ani

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 09:46
3438 citiri
Cel mai batran om din lume a murit la 116 ani

Decanul de varsta al omenirii, japonezul Jiroemon Kimura care a sarbatorit la jumatatea lunii aprilie implinirea varstei de 116 ani, a decedat marti din cauza batranetii, au anuntat miercuri dimineata mass-media din Japonia, citate de AFP.

In urma cu doua luni, Kimura a fost sarbatorit de primaria localitatii de resedinta, Kyotango (vest), a fost inscris in Cartea Recordurilor si a primit felicitari din partea premierului nipon, Shinzo Abe.

"Ati oferit un motiv de mandrie poporului japonez", i-a declarat seful guvernului de la Tokyo.

Kimura era cea mai batrana persoana din lume, barbati si femei indiferent de sex.

Nascut la 19 aprilie 1897, fostul decan de varsta au muncit aproximativ 40 de ani la posta japoneza si, dupa pensionare, s-a ocupat cu agricultura pana la varsta de 90 de ani.

Kimura a avut sapte copii, 14 nepoti, 25 de stranepoti si 14 stra-stranepoti.

Nefumator, el avea obiceiul sa manance pana isi umplea patru cincimi din stomac, nu mai mult, a explicat un responsabil al orasului cu 60.000 de locuitori unde a locuit. Cea mai mare parte a timpului si-o petrecea in pat, insa ii erau necesare cele trei mese zilnice.

De asemenea, era recunoscut ca bea alcool cu masura. Deviza sa a fost "Mananci usor si traiesti mai mult", potrivit sursei amintite.

Peste o suta de persoane care traiesc la Kyotango au depasit varsta de 100 de ani si primaria a lansat un studiu despre obiceiurile lor alimentare pentru a intelege cauzele longevitatii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cel mai batran om, #moarte cel batran om, #oameni peste 100 ani, #viata lunga Japonia , #Stiri Lifestyle