Cel mai bogat om din Europa este noul Comandor al Imperiului Britanic

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 17:04
2086 citiri
Cel mai bogat om din Europa este noul Comandor al Imperiului Britanic
Sursa: The Guardian

Proprietarul grupului francez de lux Louis Vuitton, Bernard Arnault, a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic din partea Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Titlul i-a fost acordat luni pentru "servicii economice" si "servicii aduse comunitatii in sens larg a Regatului Unit". Anuntul s-a regasit pe lista publicata de Ministerul Afacerilor Externe britanic, citata de AFP.

Se intampla foarte rar ca o persoana care nu este nici de nationalitate britanica, nici nascuta intr-una din tarile Commonwealth, sa primeasca acest titlu. Bernard Arnault urmeaza sa primeasca medalia aferenta titlului la o data ulteriora.

Arnault detine cea mai mare avere din Europa si cea de-a patra ca marime din lume, potrivit unui clasament al revistei americane Forbes.

Francezul si-a cladit imperiul produselor de lux pe parcursul a 20 de ani si si-a castigat cu aceasta ocazie reputatia unui om de afaceri redutabil.

LVMH poseda numeroase magazine de lux din Londra, precum si marca de whisky The Glenmorangie Company.

Louis Vuitton se muta la Bruxelles. Cauta brandul de lux taxe mai mici?

Miliardarul a provocat rumoare in septembrie cand a anuntat ca doreste sa obtina cetatenie dubla, franceza si belgiana, pentru a-si dezvolta investitiile din Belgia. Hotararea a fost insa intampinata cu critici, mai multe voci sustinand ca decizia a fost luata pentru a evita marirea taxelor din Franta.

#comandor Marea Britanie, #proprietar Louis Vitton, #titlu Bernard Arnault , #Stiri Lifestyle