Cel mai usor material din lume, inventat in California

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 09:30
1905 citiri
Cel mai usor material din lume, inventat in California

Cel mai usor material din lume a fost creat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Irvine din California. Materialul are o densitate de 0,9mg/cc si ar putea fi folosit la electrozii bateriilor.

Noul material este de 100 de ori mai usor decat Styrofoam - un material din polistiren folosit la paharele de cafea, si are o grosime de 1000 de ori mai mica decat a parului uman.

Materialul are o structura celulara unica, denumita "micro-lattice", fiind compus din 99.99% aer. Acest lucru a fost posibil prin proiectarea procentului solid, de 0,01% cu ajutorul unor masuratori efectuate in nanometri, microni si milimetri, potrivit Green-Report.

"Secretul este de a fabrica o retea de tuburi goale interconectate cu o grosime de 1.000 de ori mai mica decat cea a parului uman", a declarat principalul autor al lucrarii, Tobias Schaedler, citat de MumbaiMirror.com.

In plus, arhitectura materialului are o capacitate mare de absorbtie a energiei si un comportament mecanic fara precedent pentru un metal care include recuperarea completa dupa o compresie puternica.

Cel mai usor material din lume ar putea fi folosit pentru electrozii bateriilor si pentru absorbtia socurilor sau a vibratiilor. Materialul ar putea fi chiar utilizat de Departamentul american de Aparare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#material usor, #cercetatori cel mai usor material, #inventie materiale , #Stiri Lifestyle