Cele mai scumpe camere foto din lume (Galerie foto)

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 18:26
3633 citiri
Cele mai scumpe camere foto din lume (Galerie foto)

Cele mai avansate camere foto, din punct de vedere tehnologic, se gasesc la un pret ridicat, dar sunt departe de a intra intr-o competitie directa, din punct de vedere al pretului, cu camerele vintage.

Printre acestea se regasesc camere foto rare, precum faimosul Daghereotip Giroux, considerat a fi cea mai veche camera foto din lume.

Mai jos va prezentam cateva din cele mai scumpe camere foto din lume, intr-o lista realizata de Bornrich.

Leica 0-Series 1923

Foto: Bornrich

Aceasta camera veche de 84 de ani face parte dintr-o serie realizata in Germania pentru a evalua piata camerelor portabile si a le exporta la New York. Camera apartine acum unui colectionar european neidentificat si s-a vandut la ultima licitatie la pretul de 1,9 milioane de dolari.

Leica Luxus I No. 40848

Foto: Bornrich

Camera a facut parte din colectia privata a lui E.J Newton, primul presedinte al Societii Istorice Leica. In prezent mai exista doar cateva astfel de camere, in total fiind produse doar 95 de unitati. Ultimul sau pret de vanzare a fost de 962.518 dolari.

Daghereotipul Giroux

Foto: Bornrich

Aceasta a fost prima camera foto produsa in scop comercial, in urma cu peste 170 de ani, si este considerata a fi cea mai veche camera din lume. Aparatul a fost realizat de Alphonse Giroux in 1830 la Paris, si poarta semnatura inventatorului Jacques Mande Daguerre, care dovedeste ca dispozitivul este autentic. Aparatul este evaluat la un pret intre 657.300 si 920.220 de dolari.

#camere foto colectie, #cea mai scumpa camera foto, #cea mai veche camera foto, #licitatie camere foto, #camere foto vintage , #Stiri Lifestyle