Cele mai spectaculoase lifturi din lume (Galerie Foto)

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 08:29
3319 citiri
Cele mai spectaculoase lifturi din lume (Galerie Foto)

De obicei, o plimbare cu liftul presupune sa apesi pe un buton si sa astepti sa ajungi la ejatul pentru care ai optat. Nu toate lifturile sunt asa! Ascensorul din mijlocul unui Parc Natural, sau cel dintr-un acvariu sunt doar cateva dintre cele mai constructiile care scriu istoria.

The Gateway Arch, St. Louis, Missouri

Ascensiunea pe cel mai inalt monument al Americii se face cu un lift care pare a fi direct din desenele animate "The Jetsons". Liftul, cu designul futurist a fost proiectat de arhitectul finlandez Eero Saarinen. Calatoria dureaza patru minute si costa in jur de 10 dolari, potrivit CNN

Bailong Elevator, Hunan, China

Liftul din Parcul Natural Zhangjiajie dovedeste ca cele mai ingenioase ascensoare nu sunt realizate doar pentru orase. Bailong Elevator urca peste 30 de km pe o stanca pentru a duce turistii spre punctul de belvedere al parcului. In cele doua minute cat dureaza calatoria, turistii sunt "tratati" cu cele mai frumoasa peisaje, lacuri si peretii de gresie, pentru care este renumit parcul.

The Falkirk Wheel, Scotia

Imagineaza-ti sa fii intr-un lift pe o barca! In Scotia se poate! The Falkirk Wheel, deschis in 2002 este un lift pentru nave, fiind raspunsul mult asteptat la intrebarea: Cum unim cele doua canale? Nu este de mirare ca ascensorul a devenit un adevarat punct de atractie turistica.

Aqua Dom, Berlin, Germania

Liftul se afla in holul hotelului Radisson Blu si trece printr-un acvariu cilindric gigant. Ascensorul trece prin centrul cilindrului inalt de 25 de metri, cu o capacitate de un milion de litri si care gazduieste aproape 100 de soiuri de pesti.

Hammetschwand Lift, Elvetia

Seamana cu o racheta spatiala gata sa se lanseze! Inaugurat in 1905, ascensorul continua sa fie cel mai inalt lift din Europa. Alpii si lacul Lucerne ofera acompaniamentul pentru calatoria care dureaza 48 de secunde.

SkyView, Stockholm, Suedia

Nu exista nicio modalitate mai buna de vedea obiectivele turistice din Stockholm decat o plimbare de-a lungul Globe Ericsson. Gondolele sunt atasate la acestei structuri sferice. Ascensoarele din sticla urmeza forma Globului, intr-o calatorie care dureaza 20 de minute. Timpul este suficient pentru a admira capitala Suediei.

Cladirea Mercedez Benz, Germania

Liftul care te poarta pana la ultimul etaj pare desprins din filmele SF si pe masura ce urci auzi sunet specific de motoare in functie de epoca pe langa care treci. Inainte de a se opri, in lift mai auzi doar zgomot de copite pentru ca te afli la inceputuri si primul exponant pe care il vezi cand iesi este un...cal.

#cele mai spectaculoase lifturi, #lifturi inedite, #lifturi spectaculoase din lume , #Stiri Lifestyle