Cercetatorii romani participa la Salonul de la Geneva cu peste 30 de inventii

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 12:01
1499 citiri
Cercetatorii romani participa la Salonul de la Geneva cu peste 30 de inventii

Cercetatorii romani vor participa in perioada 2-6 aprilie la Salonul International de Inventii de la Geneva cu 24 de inventii, informeaza miercuri Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Conform unui comunicat al MEN, standul Romaniei de la Geneva are 32 de metri patrati, dar vor fi si standuri ale unor inventatori romani care participa independent cu alte opt inventii.

"Romania este reprezentata si in Juriul International al competitiei de personalitati ale comunitatii stiintifice din tara: Radu-Ioan Munteanu, fost rector al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Doru-Dumitru Palade, fost ministru al Cercetarii si Tehnologiei, si Constantin Oprean, fost rector, actualmente presedinte al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. Incepand cu anul 2010, a fost cooptat ca membru in Juriul International si Mircea Tudor, presedinte al MBTelecom, distins cu Marele Premiu al Salonului de la Geneva in anul 2009, performanta reeditata si anul trecut", precizeaza MEN.

Vineri, in standul Romaniei, realizat sub egida MEN, va fi organizata "Ziua Romaniei", eveniment de promovare a cercetarii nationale.

Alaturi de delegatia inventatorilor romani vor participa reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Confederatia Elvetiana, ai Misiunii Permanente a Romaniei pe langa Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva si ai organizatiilor internationale cu sediul in Elvetia.

Vor mai lua parte reprezentanti ai organizatorului elvetian al salonului, sefii celorlalte delegatii participante la salon, reprezentanti ai Organizatiei Mondiale pentru Proprietate intelectuala si reprezentanti ai presei.

Salonul International de Inventii de la Geneva, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial in domeniul inventicii, este organizat sub inaltul patronaj al Guvernului Federal Elvetian, Statului si Orasului Geneva si al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala (OMPI).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inventii cercetatori romani, #inventii Salon Geneva, #inventatori romani , #Stiri Lifestyle