Chanel si Dior, nevoite sa modifice compozitia parfumurilor

Joi, 29 Mai 2014, ora 16:11
1617 citiri
Chanel si Dior, nevoite sa modifice compozitia parfumurilor

Casele de moda Chanel si Dior ar putea fi nevoite sa schimbe compozitia unor parfumuri celebre, cum ar fi No. 5 si Miss Dior, ca urmare a unor noi reglementari ale Comisiei Europene ce vor viza protejarea consumatorilor de alergii, relateaza The Daily Telegraph.

Cele doua parfumuri, doua dintre cele mai populare din lume, contin muschi, un ingredient care putea fi interzis in baza unor noi legi. In prezent, casele de parfumuri incearca cu disperare sa sintetizeze aroma care da parfumurilor nota lemnoasa.

Chanel No. 5, aflat pe piata de 93 ani, este parfumul cel mai bine vandut, cu o sticla vanduta la fiecare 30 de secunde. Chanel si Dior lucreaza in prezent la versiuni modificate, din componenta carora vor lipsi moleculele de atranol si chloroatranol, considerate de UE ca potentiali alergeni.

Noile cerinte de etichetare vor solicita, de asemenea, ca produsele sa fie etichetate complet si sa includa avertismente legate de alergeni, in acelasi mod ca medicamentele, ceea ce ar putea creste costurile parfumurilor.

In 2012, un raport consultativ a recomandat limitarea severa a utilizarii a 12 ingrediente - considerate piloni ai industriei parfumurilor de lux - cum ar fi citralul din uleiul de lamai si mandarine; cumarina, din boabele de tonka si eugenolul, din uleiul de trandafir.

Cu toate acestea, doar trei ingrediente, citralul, atranolul si chloroatranolul sunt in prezent susceptibile de a fi interzise, in cazul celorlalte noua urmand sa aiba loc cercetari pentru a vedea daca in cantitati mici ele pot fi tolerate.

Industria parfumurilor s-a plans de faptul ca si modificari mici in compozitia parfumurilor ar putea afecta radical mirosul acestora si vanzarile. UE planuieste, de asemenea, sa interzica HICC, o molecula sintetica cunoscuta, care reproduce mirosul lacramioarelor.

La randul lor, casele de moda Hermes si Guerlain se pregatesc pentru noile norme UE prin schimbarea progresiva a formulelor.

Potrivit The Daily Telegraph, un proiect de propunere in acest sens ar putea fi inaintat statelor membre pana in luna august, iar in urmatoarea luna, o versiune finala ar urma sa fie trimisa spre examinare Consiliului European si Parlamentului European, care au la dispozitie trei luni pentru a se opune.

#casa moda Chanel, #compozitie parfum Chanel Dior, #reglementari europene , #Stiri Lifestyle