Chinezii, obligati prin lege sa-si viziteze parintii in varsta

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 07:04
2494 citiri
Chinezii, obligati prin lege sa-si viziteze parintii in varsta

Chinezii sunt obligati prin lege sa-si viziteze parintii in varsta, in caz contrar riscand sa fie dati in judecata chiar de catre cei care le-au dat viata.

Cerinta ca cetatenii Chinei sa-si viziteze sau sa tina legatura cu parintii in varsta, sub amenintarea de a fi dati in judecata, a intrat in vigoare luni, in contextul in care aceasta tara se confrunta cu dificultati tot mai mari in a avea grija de populatia de varsta a trei, relateaza Associated Pressa.

Modificarile la legislatie nu schimba prea mult situatia actuala, deoarece parintii in varsta din China puteau sa isi dea deja in judecata copiii maturi din cauza lipsei sprijinului afectiv.

Textul noii legi nu mentioneaza si numarul necesar de vizite sau natura potentialelor sanctiuni.

Dezvoltarea economica a Chinei a dus la degradarea relatiilor din cadrul familiei traditionale

Unul dintre autorii proiectului, profesorul de drept Xiao Jinming de la Universitatea Shandong, sustine ca unul dintre principalele scopuri ale legii este de a atrage atentia asupra faptului ca persoanele in varsta au nevoie de sprijin afectiv.

Initiativa a venit in urma inmultirii situatiilor cand parinti in varsta au fost abandonati sau ignorati de copiii lor.

Cele trei decenii de dezvoltare rapida a Chinei au accelerat despartirea familiei traditionale extinse in China. In plus, exista putine alternative ieftine, cum ar fi aziluri sau centre de ingrijire, pentru batrani sau pentru persoanele care nu mai pot trai pe cont propriu.

#ingrijire batrani China, #lege vizita parinti batrani, #vizita parinti batrani China , #Stiri Lifestyle