Cladire gonflabila in Shanghai, proiectata cu scop anti-bacterian

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 13:19
1547 citiri
Cladire gonflabila in Shanghai, proiectata cu scop anti-bacterian

Ceea ce poate parea un castel gonflabil dintr-un parc de distractii pentru copii este, de fapt, cel mai nou proiect arhitectural din Shanghai conceput cu scopul de a actiona ca un scut impotriva bacteriilor pentru birourile din interiorul cladirii.

Designul neobisnuit a fost propus de firma de arhitectura 3GATTI, cu sedii in Shanghai si in Roma, cunoscuta si pentru alte proiecte mai putin comune, cum ar fi cladirile acoperite de umbrele si turnurile de telecomunicatii imbracate in iarba, scrie dailymail.co.uk.

"Cladirea balon" ar putea ajunge realitate folosind materiale gonflabile facute din nylon antibacterian de culoare alba, amplasate in fata exteriorului unei cladiri oarecare de birouri din centrul Shanghaiului.

Exteriorul in forma de baloane a fost creat cu scopul de a se misca in bataia vantului si a interactiona cu oamenii din cladire. Cand intr-un birou se afla persoane, exteriorul se va umfla la potentialul maxim pentru a pastra un nivel bun de aerisire. Pe masura ce oamenii parasesc biroul, fatada din balon se va dezumfla, iar ventilatia va scadea.

Prin asezarea plantelor intre ferestre si nylonul antibacterian, arhitectii au creat "o microsera" care mentine temperaturile la un nivel constant indiferent de vreme.

Reprezentantii 3GATTI sunt de parere ca "renovarea unei cladiri banale, vechi si neatractive" nu numai ca va schimba in bine peisajul Shanghaiului, dar va si pastra microbii la distanta.

Potrivit acestora, conceptul a fost "sa creeze o cladire emblematica, un fel de punct de reper foarte usor de recunoscut, un fel de sculptura cu un caracter puternic, capabila sa se detaseze de peisajul urban plictisitor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cladire gonflabila, #cladire Shanghai, #cladirea balon , #Stiri Lifestyle